Pesedistii le cauta locuri eligibile la Parlament celor din UNPR

Miercuri, 29 August 2012, ora 21:54
4071 citiri
Pesedistii le cauta locuri eligibile la Parlament celor din UNPR
Foto: Arhiva

Pesedistii incep sa le caute celor de la UNPR colegii in care sa candideze sub sigla USL la alegerile parlamentare din toamna, au declarat, miercuri, mai multi lideri social-democrati si progresisti, care au vorbit de "un nou protocol" care va fi semnat intre PSD si UNPR.

Liderul PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, a declarat ca are un colegiu pentru UNPR. "Momentan, nu pot sa spun foarte multe, avem o discutie cu UNPR, iar pana pe 15 vom stabili candidatii. Pe noul protocol care va fi semnat cu UNPR, de care banuiesc ca presa nu este straina, probabil o sa le dam si lor un colegiu, dar asta trebuie sa vorbesc cu liberalii, cu Vela (liderul PNL local, Marcel Vela - n.red.).

Noi avem trei colegii, liberalii au trei si un colegiu din cele sapte este al UNPR-ului. Noi facem propunerile cu candidatii pana pe 15, le trimitem si intre 15 si 1 ne vor spune de la centru 'Asta merge, asta nu merge'", a declarat Mocioalca. In Caras sunt cinci mandate de deputat si doua de senator, iar UNPR are aici un deputat - Ion Tabugan, fost liberal.

Un alt colegiu care ar putea merge la UNPR este in Botosani, spune liderul filialei PSD, Gheorghe Marcu.

"Noi avem in Botosani trei colegii de senator si sase colegii de deputat, am impartit la deputati trei cu trei in USL, iar la Senat cate un colegiu pentru PSD si ACD si a ramas un loc liber de senator, al noulea colegiu practic, pe care il lasam la latitudinea USL Bucuresti.

Aceasta este intelegerea la USL Botosani. E posibil ca acela, al treilea senator, sa revina UNPR. Asteptam deciziile de la centru", a declarat acesta. In judetul Botosani, UNPR ocupa locuri in Parlament prin senatorul Liviu Campanu, fost liberal.

In judetele unde UNPR nu are parlamentari, presedintii organizatiilor PSD spun ca asa va ramane si dupa desemnarea candidatilor.

"La nivelul judetul Satu Mare nu am avut nici vreo discutie, nici vreo intalnire cu UNPR. Nu au parlamentari aici, de aceea probabil ca nici nu au ridicat aceasta chestiune. Din ce am inteles, au emis pretentii doar in judetele unde au parlamentari", a declarat pentru NewsIn presedintele PSD Satu Mare, Valer Marian.

"Nu exista in judetul Ialomita niciun parlamentar care sa fi trecut de la PSD la UNPR, e extrem de nesemnificativa prezenta UNPR in Ialomita", a declarat si liderul PSD Ialomita, Silvian Ciuperca.

La Brasov, liderul PSD Constantin Nita a declarat ca nu stie nici macar protocolul cu UNPR.

"Nu am citit inca protocolul cu UNPR, cand ni-l va trimite conducerea centrala a partidului vom vedea ce trebuie sa facem", a precizat acesta.

UNPR asteapta finalizarea negocierilor

UNPR, pe de alta parte, asteapta finalizarea negocierilor, cum ar fi in Iasi, judet in care progresistii au doi deputati, Luminita Iordache si Tudor Ciuhodaru, ambii fosti pesedisti. Iordache, lider al filialei UNPR Iasi, a declarat ca asteapta negocierile intre liderii de la centru.

"Nu stiu inca ce s-a stabilit la nivel national, trebuie sa se termine negocierile intre liderii celor doua partide si abia va cobori discutia la nivel judetean".

La Botosani, liderul UNPR spune ca vor avea candidaturi comune cu PSD-ul dar asteapta sa fie comunicata procedura de la centru.

"Vom actiona la nivel judetean cum se decide la nivel national. Vor fi colegii unde vom avea candidati comuni cu PSD, dar vor fi si colegii in care vom avea doar candidati UNPR, la fel cum s-a intamplat la locale, cand in unele localitati PSD si PNL au candidat separat", a declarat senatorul.

Viceliderul senatorilor UNPR, Chivu Sorin Serioja, cu un mandat in Prahova, a declarat si el ca impartirea colegiilor va avea loc in "viitorul apropiat". "Stiu ca PSD-ul a avut o intalnire a biroului, am citit si eu prin presa, dar cu noi nu s-au intalnit. Cred ca in viitorul apropiat ne vom intalni si in formula completa", a declarat Chivu, fost pesedist.

La Galati, fostul pesedist Laurentiu Chirvasuta confirma si el faptul ca s-a stabilit candidatura unor UNPR-isti la comun cu PSD. "La nivel judetean nu s-a discutat inca, stiu doar ca s-a stabilit la nivel central o colaborare", a declarat senatorul UNPR.

La Braila, senatorul UNPR Cibu Constantin Sever spune ca nu stie care este rezultatul negocierilor din USL dar "va trebui sa respectam decizia de la centru", iar la Neamt, senatorul UNPR Ovidius Marcutianu a declarat ca "inca nu s-a stabilit cu PSD cum vom candida in judet".

UNPR are in Parlament 12 deputati si 12 senatori. Judetele in care UNPR va cere, cel mai probabil, un mandat de parlamentar, sunt Prahova, Neamt, Ilfov, Iasi, Olt si Timis, unde progresistii au cate doi reprezentanti.

Parlamentarii UNPR se ma gasesc in judetele Teleorman (Serban Mihailescu, lider UNPR Senat), Braila, Galati, Arad, Alba, Mures, Calarasi,Caras-Severin, Bucuresti (Aura Vasile), Valcea, Mehedinti (Eugen Nicolicea).

UNPR si PSD au infiintat in luna august, la tribunal, Alianta de Centru-Stanga.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#UNPR colegii, #alegeri parlamentare UNPR, #candidati UNPR , #alegeri
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza monitorul
monitorul
rank 5
Mai degraba sa isi caute lor locuri eligibile. P.S.D. (U.S.L.) sunt