Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

UNPR lanseaza pe 10 noiembrie Platforma de Stanga

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 14:31
758 citiri
UNPR lanseaza pe 10 noiembrie Platforma de Stanga
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, anunta ca pe data de 10 noiembrie Uniunea va lansa Platforma de Stanga, "un document care desparte ireversibil stanga europeana moderna si progresista de stanga comunista ori neo comunista".

"Foarte curand voi face publica Platforma de Stanga. S-au facut speculatii si s-a discutat deja despre aceasta "platforma", insa, spre satisfactia mea, recunosc, nimeni nu a reusit sa ii determine conturul si nici scopul. Momentul pe care l-am ales pentru lansarea acestui document, care nu este nici partid si nici personaj de benzi desenate, este unul care la randul lui a despartit stanga europeana comunista de stanga progresista moderna - 10 noiembrie", scrie Cristian Diaconescu pe blogul personal.

Cristian Diaconescu precizeaza ca 10 noiembrie "reprezinta momentul la care a inceput demolarea zidului Berlinului", iar Europa civilizata a reusit sa "schimbe destinul miscarii de stanga fara sa pretinda utopic disparitia stangii".

"Doctrinei de stanga i s-a dat o noua sansa si o noua viata. Asa s-a nascut stanga europeana moderna", mai noteaza uneperistul.

Cristian Diaconescu precizeaza ca isi asuma misiunea de "a moderniza stanga romaneasca", asa cum a facut-o in trecut Mihail Kogalniceanu, "cel care s-a identificat a fi intaiul progresist al acestei natiuni si si-a asumat misiunea nobila de modernizare, de emancipare si reconstructie a demnitatii roamanilor de rand".

"Vreau sa fiu sigur ca misiunea pe care ne-am asumat-o, aceea de a moderniza stanga romaneasca nu este intamplatoare si se pare ca nu este. Stiu ca nu este deloc simplu sa schimbam perceptia oamenilor si mai stiu ca este greu, desi firesc ar fi sa nu fie, sa le explicam oamenilor ca stanga nu este statul, cum pretind astazi reprezentantii stangii neo comuniste, ci doar o onesta si democratica forma de organizare a societatii dupa principiile sociale ale egalitatii de sanse. Este forma de organizare care trebuie sa arate onest ca ii pasa", mai sustine liderul UNPR.

Cristian Diaconescu mai explica si de ce Platforma de Stanga este "vitala pentru etapa dramatica a transformarii si evolutiei vietii politice romanesti de la 1848".

"Platforma de Stanga, dragii mei, asa cum am imaginat-o din clipa in care a stiut ca trebuie sa ii dam acestei doctrine o sansa de modernitate europeana, ar trebui sa implineasca relevanta si vibratia unor documente precum "Dorintele Partidei Nationale", document progresist prin excelenta, vital pentru etapa dramatica a transformarii si evolutiei vietii politice romanesti de la 1848", conchide Diaconescu.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#UNPR lansare platforma stanga, #lansare document platforma stanga noiembrie , #Cristian Diaconescu