UNPR ii propune lui Basescu un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 11:12
1928 citiri
UNPR ii propune lui Basescu un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate
Foto: Arhiva

Presedintii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu vor participa marti, 2 noiembrie, la Palatul Cotroceni, la consultarile cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, si ii vor propune sa se incheie un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate.

Delegatia UNPR ii va transmite presedintelui ca impreuna cu FMI au ajuns la concluzia ca autoritatilor romane le revine exclusiv sarcina de a opera mecanismele economice necesare pentru atingerea pragului de deficit negociat, informeaza un comunicat remis Ziare.com.

Pentru a crea conditiile sociale corespunzatoare depasirii perioadei de criza, UNPR propune un memorandum Guvern - Sindicate - Patronate.

"UNPR considera ca incheierea acordului cu FMI este importanta mai ales din perspectiva consultantei de care Romania are nevoie. Un acord cu FMI reprezinta o garantie ca mecanismele economice romanesti se vor raporta in permanenta, pe perioada acordului, la un arbitru impartial si vor beneficia de expertiza specialistilor de la Fondul Monetar International", se mai arata in comunicat.

Progresistii cred ca in ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare este nevoie de consolidarea componentei politice.

"Astfel vom incerca sa separam Mecanismul de Cooperare si Verificare de procesul de aderare la Schengen, teme fara o legatura formala. De asemenea, trebuie sa avem in vedere ca statele membre vor incerca sa construiasca mecanisme de sanctiune pentru tarile cu deficit excedentar", mai sustine UNPR.

Basescu si partidele, la consultari - Opozitia nu participa

Traian Basescu a invitat partidele la consultari, marti, incepand cu ora 12.00, la Palatul Cotroceni. Presedintele vrea sa discute despre relatia cu FMI, aderarea la spatiul Schengen precum si concluziile Consiliului European de toamna.

La intalnirea cu Traian Basescu vor participa insa numai PD-L, UDMR, UNPR si minoritatile, partidele din Opozitie - PNL, PSD si PC - refuzand invitatia.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#UNPR consultari Cotroceni, #propune memorandum Guvern Sindicate , #Gabriel Oprea