Marian Sarbu: Anul viitor vom avea o crestere mica a pensiilor

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 22:45
2168 citiri
Marian Sarbu: Anul viitor vom avea o crestere mica a pensiilor
Foto: Realitatea TV

Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Marian Sarbu, a anuntat luni seara ca anul viitor pensiile vor inregistra o crestere mica.

"Fara a incerca sa cream iluzii, cred ca anul viitor vom avea o crestere destul de mica a pensiilor, dar care ar putea sa acopere la sfarsitul anului inflatia de anul acesta. Daca inflatia va fi mai mica, e un lucru bun. Daca inflatia va fi mai mare de 4%, castigul pentru pensionari se va revedea in 2013", a spus Sarbu la Realitatea TV, mentionand ca romanii au inceput sa intelega ca exista o stare de incertitudine economica.

Vasilescu (BNR): Impozitarea pensiilor mici, o eroare economica

Referitor la declaratiile lui Eugen Radulescu, director in cadrul BNR, potrivit carora 30% din bugetari ar trebui dati afara in urmatorii 3-4 ani, presedintele UNPR a spus ca "nu urmeaza disponibilizari in masa, nu in 2012", dar a specificat ca pana in anul 2017 in sistemul bugetar va trebui sa se ajunga la "950.000 pana intr-un milion de bugetari".

Acesta a mai precizat ca la sfarsitul lunii octombrie va exista un proiect in legatura cu felul in care vor arata salariile bugetarilor in 2012.

"Salariile bugetaruilor se stabilesc anual printr-o lege. E o etapa in ciclul 2010-2017. La sfarsitul lunii octombrie vom avea un proiect in legatura cu felul in care vor arata salariile in anul urmator. Nu as vrea sa fac predictie. Nu e vorba de 30% disponibilizari", a continuat Sarbu, specificand ca se poate vorbi despre o usoara crestere a salariilor bugetarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Sarbu crestere pensie, #Marian Sarbu crestere pensii, #Marian Sarbu salarii bugetari , #Marian Sarbu