Femeile din UNPR cer sprijin europarlamentarilor romani

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 19:33
1877 citiri
Femeile din UNPR cer sprijin europarlamentarilor romani
Foto: Arhiva

Presedinta Organizatiei de Femei a UNPR, Maria Eugenia Barna, a trimis luni o scrisoare deschisa europarlamentarilor romani prin care solicita sprijinul acestora la votul pentru propunerea de revizuire a Directivei Uniunii Europene privind concediul de maternitate.

"Propunerea de revizuire a Directivei privind concediul de maternitate 1992 a fost pe agenda politica la nivelul UE incepand cu anul 2008. Organizatia de Femei a UNPR considera ca este momentul oportun pentru a avea la nivel european o lege progresista in acest domeniu", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Maria Barna atrage atentia ca dispozitia privind plata integrala (amendamentele 40 si 64) este piatra de temelie a acestei directive, adica plata integrala a salariului trebuie asigurata fara alte plafoane sau restrictii, pe intreaga durata a concediului de maternitate, ca o garantie privind egalitatea de fond si, totodata, inexistenta unor penalizari.

"Acordarea concediul de maternitate de 20 de saptamani ofera femeilor posibilitatea de a alege intre prevederile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si recomandarile Organizatiei Internationale a Muncii privind alaptarea, asigura femeilor posibilitatea de a se recupera dupa nastere si de a nu-si reduce sansele pe piata fortei de munca", se mai arata in comunicat.

Presedinta Organizatiei de Femei a UNPR, Maria Barna, mai spune ca protejarea drepturilor mamelor care au nascut de curand, atunci cand se intorc la munca, ar trebui sa fie in centrul oricarei noi legislatii europene.

"Masurile luate in propunerile de revizuire a Directivei privind concediul de maternitate sunt esentiale pentru a ne asigura ca femeile din Europa devin parte a unei piete a muncii care sa ia in serios alegerile lor de viata, mai degraba decat marginalizarea atunci cand au copii, pentru a contribui la o cota mai egala a responsabilitatilor familiale intre femei si barbati si, in cele din urma, la o societate mai egala", se mai arata in comunicatul UNPR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#UNPR cere sprijin europarlamentari, #vot lege concendiu maternal , #stiri UNPR