Mircea Cosea a demisionat din UNPR in cadrul unei emisiuni de televiziune

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 20:15
5838 citiri
Mircea Cosea a demisionat din UNPR in cadrul unei emisiuni de televiziune
Foto: Realitatea TV

Analistul economic Mircea Cosea si-a anuntat decizia de a demisiona din UNPR sambata seara, in timpul unei emisiuni transmise de Realitatea TV.

El a acuzat "alunecarea spre populism" si spre masurile de stanga populiste a acestei formatiuni politice, tendinta reflectata inclusiv in discutiile purtate la scoala de vara de la Mangalia, dar si in programul economic pe care il pune la punct conducerea uniunii si in legatura cu care el nu a fost consultat.

"Nu am fost niciodata consultat, nu am avut discutii directe, materialele pe care le-am facut nu au avut succes", a mai afirmat Cosea, dand exemplu inclusiv "Cosul de solidaritate" cu care el nu este de acord, dar care a fost adoptat saptamana aceasta de Guvern, la propunerea UNPR.

Mircea Cosea a criticat inca o data Guvernul pentru ca nu comunica cu populatia, care e atat de "speriata de criza economica internationala care va veni sa o faca praf", si pentru ca nu a adoptat in ultimii trei ani masuri reale de reforma care sa pregateasca Romania pentru noul val al crizei.

In acelasi timp, el a spus ca in UNPR sunt oameni de mare valoare, care "cred intr-un ideal", dar a precizat ca din punct de vedere economic pozitiile sale sunt total diferite de cele ale fostilor sai colegi.

"Am hotarat irevocabil sa imi dau demisia pentru ca nu pot sa merg impotriva principiilor pe care le am de 50 de ani", a mai spus Mircea Cosea, atragand totodata atentia fostilor sai colegi ca, desi UNPR a fost infiintata de mai bine de un an de zile, pana acum nu a reusit sa aiba propria identitate si "sa se delimiteze de PDL".

In acelasi timp, Mircea Cosea a dezvaluit ca a luat decizia si dupa ce a vazut cu o seara inainte la televizor ca in sectorul 5 UNPR a dat cate trei paini fiecarui cetatean in schimbul semnarii unei adeziuni la partid.

"E foarte grav si e foarte, foarte rau pentru partid. Gestul presedintelui de la sectorul 5 va costa partidul foarte mult(...) Asta inseamna ca saracia e foarte mare, atat de mare, incat va castiga cine da bani si cumpara puterea", a mai declarat Mircea Cosea.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Mircea Cosea demisionat, #Cosea demisionat UNPR, #Mircea Cosea demisie UNPR , #stiri UNPR