Scandal in Parlament: UNPR obtine un post in Comisia de Regulament

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 18:04
1817 citiri
Scandal in Parlament: UNPR obtine un post in Comisia de Regulament

Parlamentarii Opozitiei au facut miercuri scandal in plenul Camerei Deputatilor, boicotand votul, dupa ce UNPR a obtinut un post in Comisia de Regulament a Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a introdus pe ordinea de zi un vot cu privire la adaugarea unui membru in Comisia de Regulament, compusa din cinci membri.

Proiectul de hotarare prin care deputatul independent Eugen Nicolicea este repartizat in cadrul comisiei a fost aprobat miercuri de plen. Proiectul a obtinut 133 de voturi pentru, doua impotriva si o abtinere, dupa ce parlamentarii PSD nu si-au exercitat dreptul la vot, iar rezultatul a fost primit cu aplauze din grupul UNPR.

Parlamentarul independent Eugen Nicolicea a declarat, la sfarsitul sesiunii, ca cei din Opozitie au tipat fara folos.

"Ca de obicei am casigat pentru ca ma bazez pe deciziile Curtii Constitutionale si pe regulamente, ceilalti se bazeaza pe vocalize, scandal si iesit din tara. Bateau campii, comisiile de regulament sunt 3 la 2 in favoarea puterii, acum sunt 4 la 2 in favoarea puterii, deci nu e niciun fel de castig, ei au facut scandal pentru alte probleme care nici macar nu erau pe ordinea de zi", a declarat Nicolicea, raspunzand la intrebarile jurnalistilor cu privire la miza functiei din Comisia de Regulament.

Parlamentarii Opozitiei au adus in Camera Deputatilor o urna pe care era afisata sigla PD-L si una mai mica pe care era imaginea sefului UNPR, Gabriel Oprea, in semn de protest fata de mutarea PD-L de a oferi functii in Parlament UNPR, pentru a-si asigura majoritatea parlamentara si pentru a zadarnici sansele Opozitiei de a trece cu succes o motiune de cenzura.

Gabriel Oprea (UNPR): Remanierea s-a facut doar dupa criterii politice

Comisia de Regulament poate, spre exemplu, sa stabileasca calendarul motiunilor de cenzura depuse de Opozitie. Scandalul vine la doar o zi dupa ce seful UNPR, Gabriel Oprea, a avertizat PD-L ca este la guvernare si cu sprijinul partidului sau si a spus ca remanierea s-a facut doar pe criterii politice, pentru ca specialistii UNPR nu s-au regasit in Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#UNPR, #UNPR comisie regulament, #scandal Parlament UNPR, #Eugen Nicolicea , #stiri UNPR