UNPR a inghitit PIN-ul - Lavinia Sandru, vicepresedinte

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 13:55
8137 citiri
UNPR a inghitit PIN-ul - Lavinia Sandru, vicepresedinte
Foto: Tvr Info

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a semnat, joi, un protocol privind fuziunea prin absorbtie a Partidului Initiativa Nationala (PIN) de catre UNPR.

In urma acestei fuziuni, presedintele PIN, Lavinia Sandru, va deveni vicepresedinte al UNPR.

"Pentru UNPR acest pas este unul normal. UNPR a demonstrat ca este un partid de centru-stanga responsabil, energic si capabil sa-si asume pe termen lung un rol extrem de important in interiorul guvernarii. In acelasi timp, PIN s-a remarcat prin perseverenta cu care a abordat teme specifice stangii si a fost o voce puternica in spatiul public in ultimii ani. Sunt sigur ca vom avea o colaborare foarte buna si ca impreuna vom continua pe aceeasi linie a consecventei si seriozitatii in politica", a declarat presedintele UNPR Gabriel Oprea.

Oprea a reamintit faptul ca UNPR a preluat prin absorbtie Partidul Popular si al Protectiei Sociale, subliniind ca UNPR "are portile deschise pentru toti oamenii responsabili si pentru toti cei care urmaresc interesul national in politica".

"Iata ca acum suntem alaturi de colegii de la PIN si va asigur ca eforturile noastre nu se vor opri aici. In acelasi sens, al deschiderii catre societate, am anuntat deja lansarea Uniunii Social Progresiste.

Aceasta va functiona ca o platforma de dialog, dedicata valorilor de centru-stanga. Invitam inca odata sa vina alaturi de noi, in USP, organizatii civice, intelectuali sau simpli cetateni care vor sa se implice, cu idei, cu propuneri, cu programe, in eforturile de modernizare a Romaniei. Sunt sigur ca si colegii nostri de la PIN vor avea o contributie importanta in acest demers si, mai ales, o contributie consistenta in alegerile care urmeaza", a adaugat Gabriel Oprea la ceremonia de la Sala Palatului.

Pe de alta parte, Lavinia Sandru a declarat ca nu va mai permite nimanui sa afirme ca Uniunea condusa de Gabriel Oprea este un partid al tradatorilor.

"Din acest moment imi permit sa spun, suntem cu totii membrii UNPR, iar daca cineva isi va mai permite sa spuna despre acest partid ca este un partid al tradatorilor, va avea de-a face cu mine. Nu sunt o tradatoare ", a atras atentia Lavinia Sandru.

Ce prevede protocolul

Ca urmare a comasarii prin absorbtie, UNPR isi pastreaza personalitatea juridica si va prelua toate drepturile si obligatiile PIN, se arata in protocolul privind absorbtia PIN de catre UNPR, remis Ziare.com.

Totodata, odata cu incheierea protocolului si inregistrarea acestuia in Registrul Partidelor Politice, in conformitate cu procedura prevazuta de lege, PIN isi va inceta activitatea si va fi radiat din Registrul Partidelor Politice.

UNPR isi va pastra denumirea integrala, respectiv Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, denumirea prescurtata (UNPR), semnul permanent, semnul electoral si programul politic.

"In urma comasarii prin absorbtie a PIN de catre UNPR, va avea loc transmiterea universala a patrimoniului (activul si pasivul) PIN catre UNPR, acesta din urma subrogandu-se in drepturile si obligatiile rezultate din detinerea de catre PIN de venituri, bunuri si contracte", se mai arata in protocol.

PIN e un partid infiintat in 2005 de trei parlamentari plecati din PD - Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu.

Formatiunea despre care Lavinia Sandru spune ca are o orientare "social-ecologista" nu a reusit sa treaca pragul electoral la niciuna dintre alegerile parlamentare sau europarlamentare de acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UNPR funziune PIN, #Oprea LAvinia Sandru PIN , #stiri UNPR