UNPR saluta deciziile summit-ului UE

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 22:47
1708 citiri
UNPR saluta deciziile summit-ului UE

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) saluta deciziile Summitului Consiliului European de la Bruxelles privind solutionarea crizei, pe care o considera "cea mai grava cu care se confrunta Uniunea in cei 54 de ani de existenta" si sprijina reinstaurarea disciplinei fiscale necesare, conform acordului convenit la summit.

"UNPR, formatiune politica responsabila, sprijina pozitia Romaniei de alaturare la statele din zona euro, la efortul comun de salvare a Uniunii si de reconstructie a acesteia intr-un moment greu, poate cel mai dificil de la crearea acesteia", se precizeaza intr-un comunicat remis duminica Ziare.com.

UNPR sustine ca si-a actualizat programul economic in mod corespunzator, dupa analiza deciziilor luate la summit-ul de la Bruxelles.

"UNPR se implica cu toata convingerea in reinstaurarea in Romania a disciplinei bugetar-fiscale, astfel incat obiectivul fundamental asumat de membrii Uniunii prin Acordul de Guvernanta Fiscala, de a mentine un deficit structural de maxim 0,5% din PIB, in conditiile adoptarii principiului de echilibru bugetar, sa fie cat mai degraba atins, conditie necesara pentru a evita adancirea in spirala imprumuturilor bugetare, prin cresterea datoriei publice.

UNPR anunta ca sprijina si principiul solidaritatii cu statele din zona euro, prin consolidarea instrumentelor de stabilizare financiara, care vor lupta impreuna cu Banca Central-Europeana impotriva crizei datoriilor suverane.

Formatiunea din coalitie face si un apel la responsabilitate si indeamna clasa politica romaneasca la corectitudine si competenta in gestionarea bugetului.

"UNPR se implica cu toate fortele parlamentare de care dispune, astfel incat in cel mai scurt timp Constitutia Romaniei sa fie revizuita in sensul introducerii in legea suprema a angajamentelor de disciplina bugetar-fiscala asumate in Acordul de Guvernanta Fiscala", se mai arata in comunicatul UNPR.

Traian Basescu: Acordul ne da sansa sa nu facem parte dintr-o Europa "in doua viteze"

Presedintele Basescu a participat, joi si vineri, la reuniunea Consiliului European de iarna, unde liderii statelor membre in zona euro au convenit asupra unui pact bugetar care urmeaza sa fie definitivat pana anul viitor in luna martie si care prevede in special inasprirea disciplinei bugetare.

Presedintele a informat deja Consiliul European de faptul ca Romania va adera la pactul de uniune fiscala. Pactul presupune ca statele din zona euro sa aiba un deficit structural maxim de 0,5% si un grad de indatorare de maxim 60%, urmand ca situatia sa fie verificata de Comisia Europeana, care va impune sanctiuni statelor care nu se conformeaza.

L.S.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#UNPR, #UNPR decizii summit, #UNPR disciplina fiscala , #stiri UNPR
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Sa traiasca traseistii, tradatorii si plescarii!
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4