UNPR se intalneste cu delegatia FMI

Marti, 03 August 2010, ora 17:32
1326 citiri
UNPR se intalneste cu delegatia FMI
Foto: Arhiva

Conducerea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR) va avea, marti dupa-amiaza, o intalnire cu delegatia Fondului Monetar International, iar principalele discutii se vor axa pe evaluarile delegatiei si perspectivele Romaniei.

"Vrem sa stim evaluarile FMI pentru viitor si care sunt perspectivele Romaniei. FMI este o institutie cu care, de-a lungul anilor, Romania a dialogat, a colaborat si cu care a avut o relatie constructiva. Este util ca partid care participa la Coalitia de guvernare sa stim care sunt asteptarile conform mandatului pe care delegatia Fondului o are pentru a negocia cu Executivul.

Si, evident, pot fi si propuneri de natura parlamentara care trebuie avute in vedere. (...) In acelasi timp, este o oportunitate ca delegatia Fondului sa ne cunoasca si ca formatiune politica si nu numai individual", a declarat pentru AGEREPRES, presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu.

La intalnire cu reprezentantii FMI vor participa, alaturi de presedintele de onoare al partidului, Cristian Diaconescu, Valeriu Steriu, vicepresedinte UNPR si Mircea Cosea, seful Departamentului Strategie Nationala al UNPR.

Misiunea Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, aflata la Bucuresti din 26 iulie, finalizeaza in prezent negocierile pentru elaborarea Scrisorii de Intentie.

Misiunea de evaluare va ramane in Capitala pana pe 4 august si, pe langa intalnirile avute pana acum cu BNR, cu conducerea unor banci comerciale, cu mai multi ministri, printre care cel al Finantelor Publice, al Sanatatii, al Muncii si cel al Transporturilor, cu membrii Consiliului Fiscal, in program sunt incluse si convorbiri cu sindicatele, cu premierul Emil Boc si cu presedintele Traian Basescu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#UNPR intalnire FMI, #FMI vizita Romania, #FMI acord Romania , #stiri UNPR