Ponta si-a dat demisia - UNPR: Decizia a fost luata cu Oprea. Niciun cuvant despre Piedone

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 11:44
4270 citiri
Ponta si-a dat demisia - UNPR: Decizia a fost luata cu Oprea. Niciun cuvant despre Piedone
Foto: Arhiva Ziare.com

UNPR se declara de acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul Guvernului, pe fondul nemultumirilor exprimate de cei 25.000 de participanti la mitingul de marti din Bucuresti, dupa incendiul din clubul Colectiv.

Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, UNPR sustine ca Ponta a luat decizia demisiei impreuna cu Gabriel Oprea.

"UNPR a luat act de nemultumirile exprimate de cei care au protestat in seara zilei de ieri in Bucuresti si in alte orase din tara. Presedintele UNPR este in complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul Guvernului.

Ponta si-a dat demisia Prima reactie de la Opozitie: Coalitie cu UNPR?

De altfel, aceasta decizie a fost luata impreuna de domnul Victor Ponta si domnul Gabriel Oprea, in cadrul consultarilor purtate de cei doi, in seara zilei de 3 noiembrie", se arata in textul citat.

De asemenea, UNPR isi reafirma determinarea de a sustine, impreuna cu coalitia, orice solutie politica care asigura stabilitate Romaniei.

"UNPR este un partid unit si va participa la efortul pe care intreaga clasa politica trebuie sa-l faca astazi pentru a raspunde asteptarilor societatii. Este obligatia UNPR si, in egala masura, este obligatia tuturor liderilor politici si a tuturor partidelor sa gaseasca solutii care sa refaca legatura intre alegatori si alesi, intre contribuabili si institutii, intre societate si politica", incheie documentul citat, care nu contine nicio referire la primarul contestat Cristian Popescu Piedone.

Ponta demisioneaza: Am rezistat la orice batalie cu adversarii politici, dar niciodata nu ma bat cu oamenii

Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca isi de demisia din functia de prim-ministru, in urma masivelor proteste de marti seara, in care mii de oameni au cerut sa cada capete de la varful politicii pentru tragedia din clubul Colectiv.

Premierul a anuntat ca pleaca de la conducerea Executivului intr-o declaratie de presa tinuta la Guvern.

"Am putut sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta legitima de a avea responsabili mai mari. Ar fi o greseala sa ignor acest lucru, nu cred ca e corect sa las responsabilitatea pe seama celor care au fost in teren, secretari de stat, ministri...

Sunt gata sa fac eu acest gest si incep cu ziua de astazi. Imi depun mandatul de prim-ministru si al Guvernului. Fac asta pentru ca am rezistat la orice batalie cu adversarii politici, dar niciodata nu ma bat cu oamenii, am avea cu totii de suferit", a declarat Ponta.

A.I.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#UNPR demisie Ponta, #UNPR Oprea demisie Ponta , #Victor Ponta