UNPR se indreapta spre o noua tradare? Ce spune ministrul Nicolicea

Marti, 09 Iunie 2015, ora 07:36
7903 citiri
UNPR se indreapta spre o noua tradare? Ce spune ministrul Nicolicea
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa mesajul ambiguu lansat saptamana trecuta de vicepremierul Gabriel Oprea, seful UNPR, multe voci din media si-au pus problema daca aceasta formatiune va parasi corabia guvernarii in "interes national", asa cum a facut-o si in alte dati in trecut pentru a se alatura taberei pe care a ajutat-o astfel sa devina invingatoare.

Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a incercat sa puna capat luni seara acestor speculatii sustinand ca membrii UNPR nu au de gand sa tradeze echipa lui Victor Ponta, aflat intr-o situatie dificila - primul premier in functie urmarit penal de DNA.

"Ramanem loiali partenerilor nostri. In mod cert, mie nu mi s-a facut niciun fel de oferta", a declarat Nicolicea la B1 TV, referindu-se la eventuale dezertari din partid pentru a sustine Opozitia.

"Ma indoiesc. Este mai dificil sa faca majoritate fara UNPR. UNPR iti tine intotdeauna cuvantul fata de alegatorii sai", a raspuns Nicolicea la intrebarea daca PSD poate face calcule si fara UNPR.

Gabriel Oprea, despre urmarirea penala a lui Ponta: Inseamna ca statul e puternic. DNA, un etalon in Europa

Liderul UNPR Gabriel Oprea a comentat vineri seara punerea sub urmarire a lui Victor Ponta, partenerul sau de coalitie.

Ministrul de Interne a spus la Digi 24 Timisoara ca "DNA e un etalon in Europa" si a salutat independenta Justitiei in Romania.

DNA cere in cazul Ponta si aviz pentru ridicarea imunitatii

"Eu cred ca Romania, fiind un stat membru NATO si UE, e o normalitate. In momentul in care DNA citeaza un cetatean, te prezinti la DNA. Nu cunosc datele din dosar si niciodata nu am comentat deciziile Justitiei si nici nu le comentez.

Prim-ministrul are datoria sa se prezinte, daca sunt suspiciuni la adresa lui, cum ne prezentam toti. Asta inseamna ca statul roman e puternic, iar UNPR-ul, ca partid de interes national, un partid care respecta statul roman, nu poate decat sa salute independenta Justitiei, care isi face treaba", a declarat Oprea.

DNA cere in cazul Ponta si aviz pentru ridicarea imunitatii

Potrivit acestuia, "important e ca Justitia isi face datoria".

"DNA e un etalon in Europa, suntem dati ca exemplu la Bruxelles. Un cetatean are dreptul sa se prezinte in fata Parchetului si pana la urma Constitutia isi spune cuvantul", a conchis Oprea.

Klaus Iohannis: Demisia Guvernului, solutia optimala - ce va face daca Ponta nu pleaca

Ponta nu demisioneaza, desi este urmarit penal si Iohannis i-a cerut sa plece

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ, luni, solicitarii DNA de ridicare a imunitatii lui Victor Ponta pentru a putea fi urmarit penal pentru conflict de interese, in conditiile in care coalitia de guvernare are o majoritate covarsitoare in aceasta comisie.

Comisia s-a reunit luni dimineata si a decis ca premierul Victor Ponta sa fie audiat in aceasta dupa-amiaza, iar marti dimineata sa se dea votul in plen, decisiv. Programul fulger a fost adoptat in unanimitate la cererea ferma a premierului.

De vineri pana luni, deputatii juristi au avut de lecturat peste 1.000 de pagini din dosarul in 5 volume trimis la Camera de DNA. Deputatul Ciprian Nica (PSD) a si declarat de dimineata ca nu l-a citit, dar va vota impotriva solicitarii DNA.

Inainte de audierea sa in Comisia Juridica, Victor Ponta a participat la sedinta Comitetului Executiv al PSD, la care au fost prezenti si ceilalti lideri ai partidelor care formeaza coalitia de guvernare, cu totii aratandu-si sustinerea fata de premier.

Victor Ponta are deja calitatea de suspect pentru o prima serie de infractiuni, precum fals, evaziune fiscala si spalare de bani, fapte care, sustin procurorii, ar fi fost comise in perioada in care era avocat, pentru ele nefiind necesar avizul Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#UNPR vot Ponta imunitate , #Victor Ponta