UNPR va face campanie electorala alaturi de USL

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 22:23
2887 citiri
UNPR va face campanie electorala alaturi de USL
Foto: Arhiva

Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a sustinut joi ca partidul nou alaturat Uniunii, UNPR, va face campanie electorala alaturi de USL si a precizat ca a avut o discutie cu presedintele progresistilor legat de viitorul aliantei.

"Actele s-au semnat (...) Am spus de la constituirea USL-ului si in documentul sau constitutiv, am spus ca este o alianta deschisa, ca se pot alatura si alte formatiuni politice, cand colegii nostri din PSD au luat aceasta decizie, evident ne-au consultat", a spus Crin Antonescu.

Acesta a mai precizat ca "suntem intr-o situatie politica in care s-au petrecut atatea alte regrupari, nu neaparat insotite de reevaluari" si a sustinut ca "a avut si el o discutie cu presedintele UNPR legate de viitor, nu de trecut, in conditii clare, ferme" si a mentionat ca "este un angajament politic care s-a semnat si pe care il vom respecta cu totii si da, vom face impreuna campanie electorala, de vreme ce vom candida sub semnul USL".

De asemenea, Victor Ponta a declarat, joi, dupa sedinta USL, ca saptamana viitoare vor avea loc intalniri la nivel national cu membrii Uniunii pentru a discuta programul de guvernare pana la 9 decembrie si spera sa finalizeze si negocierile pentru candidatii de la alegerile parlamentare ale celor doua aliante.

"Am discutat astazi in cadrul sedintei USL si saptamana viitoare, la sfarsitul saptamanii viitoare, vom avea o serie de intalniri cu liderii USL la nivel national.

In primul rand, o intalnire cu alesii nostri locali - vorbesc de presedintii de consilii judetene, cei 37 de presedinti de consilii judetene ai Uniunii Social Liberale, cu primarii municipiilor resedinte de judet - dupa care cu conducerile politice, adica lideri de grup, vicepresedinti, presedintii celor doua camere evident, pentru a discuta despre programul guvernului pana in data de 9 decembrie, despre intocmirea ofertei electorale a USL pentru perioada de dupa alegeri", a mentionat prsedintele PSD.

Acesta a precizat ca "agenda 2019" este "agenda cu obiective fundamentale pe care Uniunea Social Liberala le propune electoratului din Romania, avand acest termen ambitios, 2019, care se leaga de anul in care Romania va detine presedintia Uniunii Europene" si "tot saptamana viitoare, speram si ne dorim sa fie finalizate negocierile intre echipele noastre comune, care s-au format astazi, referitoare la candidaturile la Senat si la Camera Deputatilor, intre alianta de centru-dreapta, PNL-PC, si alianta de centru-stanga, PSD si candidatii de la UNPR".

"Acesta este obiectivul politic principal al USL pentru saptamana viitoare si, evident, la finalul acestor intalniri importante vom fi in masura sa va comunicam care sunt reperele agendei politice a Uniunii Social Liberale, Uniunea Social Liberala asigurand in acest moment majoritatea parlamentara si guvernarea Romaniei, pentru perioada 2012-2016, principalele obiective de guvernare, obiective de modificare a Constitutiei, obiective de reformare structurala a diverselor sisteme din Romania si obiective care tin de ceea ce propunem romanilor incepand din 2012.

Repet, agenda se numeste 2019, dar, evident, termenele sunt diferite in functie de obiectivele pe care vrem sa le acoperim", a conchis social-democratul.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#UNPR campanie electorala USL, #UNPR alianta USL, #candidati alegeri parlamentare USL , #Victor Ponta