Votul UNPR, o umilinta si un mesaj pentru Victor Ponta (Opinii)

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 18:44
8978 citiri
Votul UNPR, o umilinta si un mesaj pentru Victor Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Numirea in fruntea SIE a lui Mihai Razvan Ungureanu reprezinta o mare infrangere pentru PSD.

In opinia mea, votul de marti din Parlament a fost o motiune de cenzura informala, una care nu produce efecte politice imediate, dar care confirma debutul izolarii PSD pe scena politica.

Pentru prima data de la venirea la Cotroceni, Klaus Iohannis a reusit sa construiasca o majoritate parlamentara impotriva prim-ministrului refugiat in Turcia, Victor Ponta.

Numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI s-a facut cu acordul si cu votul social-democratilor. Pentru prima data din 2012, formatiunea condusa de Victor Ponta a fost lasata pe dinafara.

E tragic si totodata comic sa vezi cum "cel mai mare partid din Romania" se apropie de implozie. Blocajul unui lider care din punctul meu de vedere nu face altceva decat sa fuga de procurori a paralizat cea mai mare structura politica din Romania.

Semnalele venite sunt contradictorii, iar nimeni din interiorul formatiunii nu are curajul sa-i ceara demisia lui Victor Ponta, un lider pe care eu il vad ca a esuat lamentabil.

Si acest esec are o explicatie, atata vreme cat formatiunea politica e construita pe o ierarhie care unde liderul are toata puterea atata vreme cat isi respecta promisiunile facute in fata alegatorilor. Liderii PSD au ramas blocati in discursul antiBasescu care suna ciudat de anacronic.

Eu nu cred ca actuala formula guvernamentala va mai rezista mult. Exista posibilitatea ca Victor Ponta sa-si dea demisia la intoarcerea in tara pentru ca va trebui pana la urma sa dea nas in nas cu procurorii DNA. Exista si posibilitatea ca actualul premier sa nu se intoarca la timp si sa fie suspendat de presedintele Romaniei.

Oricum, acesta formula guvernamentala nu cred ca va mai rezista unei noi motiuni de cenzura.

Dar pentru PSD viitorul mi se pare si mai negru. UNPR condus de generalul Oprea va incerca sa atraga cat mai multi primari, parlamentari si membri simpli de la social democrati.

Gabriel Oprea a declarat ca "UNPR e un partid al usilor deschise", in plus, formatiunea care nu s-a confruntat niciodata in mod direct cu alegatorii si-a propus ca pana in 2016 sa numere peste un milion de membri. Cel mai probabil, in UNPR s-a dat startul operatiunii de inghitire a PSD pe nemestecate.

Pentru social-democrati e un sfarsit natural, adus de ratarea tuturor incercarilor de reforma.

E greu de spus in acest moment ce sanse poate avea UNPR in alegerile din 2016, alegeri care vor fi mult complicate de formatiunile noi care se infiinteaza in aceste zile. Dar cred ca formatiunea pastorita astazi de Victor Ponta va suferi un esec istoric de usturator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Razvan Ungureanu SIE, #Gabriel Oprea PSD, #UNPR PSD guvern , #Victor Ponta