USD ii da replica lui Antonescu: In protocolul USL nu scrie nimic de alianta pentru europarlamentare

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 11:08
3550 citiri
USD ii da replica lui Antonescu: In protocolul USL nu scrie nimic de alianta pentru europarlamentare
Foto: Victorponta.ro

Cei trei lideri ai USD, Victor Ponta, Daniel Constantin si Gabriel Oprea, au transmis ca USD s-a format ca alianta electorala in urma deciziei comune a PNL si a celorlalte trei partide din USL - PSD, PC si UNPR - de a participa separat la europarlamentare, singurele alegeri pentru care nu sunt interzise aliante in protocol.

"USD s-a format ca alianta electorala in urma deciziei comune a PNL, partid reprezentat prin vocile lui Crin Antonescu si Klaus Iohannis, respectiv a celorlalte trei partide care formeaza Uniunea Social Liberala, PSD, PC si UNPR, de a participa pe liste separate la alegerile europarlamentare din mai 2014.

Prin infiintarea USD nu se incalca protocolul USL, dat fiind ca Art. 9, punctul 8 din protocolul USL, invocat de catre colegii din PNL, se refera strict la participarea separata in alte aliante electorale la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale.

In protocolul USL nu se precizeaza nimic despre participarea la alegerile europene, iar USD este o alianta electorala formata in perspectiva participarii comune la alegerile pentru Parlamentul European", a transmis USD, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Antonescu: Cerem partenerilor din USL anularea documentelor privind infiintarea USD (Video)

Reactia liderilor USD vine dupa ce, marti seara, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, in urma convocarii Biroului Politic al PNL, liberalii au hotarat sa ceara desfiintarea USD, pentru ca e "o incercare de a insela electoratul".

"PNL cere tuturor celorlalti trei membri ai USL - PSD, UNPR si PC, anularea imediata a documentelor legate de infiinarea USD, care contravin explicit protocolului USL, art 9 punctul 8", a spus Antonescu.

PNL mentine propunerile de ministri, vrea scaderea numarului de ministere si desfiintarea USD

USD: La infiintare, Antonescu ne-a urat succes la europarlamentare

De asemenea, cei trei semnatari ai comunicatului precizeaza ca USD si-a asumat inca de la formare programul politic si obiectivele USL si ca nu este nici in afara si nici impotriva USL, dar si ca presedintele liberal Crin Antonescu le-a urat succes la alegerile europarlamentare, in momentul infiintarii aliantei.

"Chiar de la infiintare, colegii nostri liberali au salutat infiintarea USD: 'Ca vom merge pe liste separate se stia demult. Uniunea sau alianta electorala pentru alegerile europarlamentare constituita astazi nu este nicio surpriza. Din punctul meu de vedere este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianta formata din aliati ai nostri si urez succes la europarlamentare.

(...) Noi vom candida la alegerile europarlamentare sub sigla PNL. Nu e niciun fel de confuzie in aceasta privinta si asta ne intereseaza pe noi' - declaratie Crin Antonescu, 10 februarie 2014", se mai arata in comunicat.

Nu in ultimul rand, Ponta, Constantin si Oprea aprecieaza ca "ridicarea publica a acestui subiect este un simplu pretext politic, intr-un moment in care Romania are nevoie de stabilitate".

Ponta a lansat USD pentru europarlamentare: Ne prezentam in PE ca o tara demna cu partide capabile

Biroul Politic al PNL, reunit marti seara, a decis la capatul a patru ore de discutii ca formatiunea sa ceara partenerilor din USL anularea documentelor privind infiintarea USD.

Pe 10 februarie, liderii PSD, PC si UNPR au semnat un protocol pentru alegerile europarlamentare, cele trei formatiuni urmand sa aiba o lista comuna de candidati pentru Parlamentul European, sub denumirea de Uniunea Social Democrata.

F.N.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#USD raspuns Antonescu, #USD alianta europarlamentare, #Antonescu desfiintare USD , #Victor Ponta