Propunerile USR si PNL pentru posturile de judecator CCR. PSD ar merge pe mana lui Gheorghe Iancu si Cristian Deliorga

Luni, 06 Mai 2019, ora 15:02
8124 citiri
Propunerile USR si PNL pentru posturile de judecator CCR. PSD ar merge pe mana lui Gheorghe Iancu si Cristian Deliorga
Foto: Arhiva Ziare.com

Cele doua propuneri ale USR pentru judecatorii CCR numiti de Camera Deputatilor si Senat sunt avocatii Mircea Ursuta si Vlad Stefan. Dan Barna a precizat ca este in discutii cu partidele din Opozitie pentru nominalizarea unor candidati comuni.

"Cele doua nominalizari pentru functiile de judecator la CCR sunt: Mircea Ursuta, avocat, profesor de la Oradea, care a fost unul dintre avocatii care au contribuit decisiv la castigarea proceselor impotriva firmelor Gabrielei Firea; avocatul Vlad Stefan din Bucuresti, cu experienta semnificativa in ceea ce inseamna apararea statului de drept si contencios administrativ. Ambele propuneri indeplinesc criteriile de vechime si criteriile prevazute de lege.

Elementul esential pentru USR este ca sunt persoane care nu fac parte si nu au facut parte din niciun partid politic, pentru ca noi credem foarte mult ca la CCR nu trebuie sa avem politicieni, ci magistrati sau profesionisti ai dreptului care nu au facut parte din partide politice, pentru ca aceste institutii trebuie sa fie un arbitru si un judecator al statului de drept si nu un jucator activ cum s-a intamplat in ultima perioada", a spus Dan Barna, luni, la Parlament.

Referitor la o posibila nominalizare comuna a partidelor din Opozitie pentru functiile de judecatori CCR numiti de Camera Deputatilor si Senat, Barna a afirmat ca este in discutii cu partidele din Opozitie, inclusiv cu liderul PNL Ludovic Orban.

"Au existat discutii si vom avea discutii astazi si maine pana la votul final (de marti-n.red.) si cu celelalte partide, cu PNL, si vom vedea daca vom ajunge la un candidat comun sau nu. Suntem deschisi la aceste discutii.

Am discutat cu Ludovic Orban inainte si am convenit sa mai povestim si in a doua parte a zilei si maine dimineata (marti-n.red.) . Nu am vorbit cu Kelemen Hunor deocamdata", a explicat Barna.

Propunerile PNL si PSD

De asemenea, liberalii ii vor propune pentru functiile de judecator la CCR la Senat pe Daniel Fenechiu, iar la Camera Deputatilor pe Ioan Cupsa, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Mandatul la CCR al Simonei-Maya Teodoroiu expira pe 15 iunie. Aceasta a fost propusa de PSD si aleasa in februarie 2015 de plenul Senatului in calitatea de judecator al CCR in locul lui Toni Grebla, care a demisionat din aceasta functie.

Mandatul magistratului Stefan Minea la CCR expira pe data de 15 iunie. Acesta a fost numit judecator CCR de Camera Deputatilor pe 15 iunie 2010.

Pe de alta parte, fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu este propunerea social-democratilor pentru postul de judecator la CCR, din partea Camerei Deputatilor, au declarat surse politice tot pentru Mediafax.

Iar din partea Senatui, fostul vicepresedinte al CSM Cristian Deliorga ar fi propunerea PSD pentru functia de judecator al CCR, potrivit acelorasi surse.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Dan Barna judecatori CCR, #propuneri USR judecatori CCR , #Dan Barna