USR a adoptat la Focsani o Declaratie de angajament pentru Romania: Are 7 puncte, la fel ca documentul din 1848

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 21:38
5084 citiri
USR a adoptat la Focsani o Declaratie de angajament pentru Romania: Are 7 puncte, la fel ca documentul din 1848
Foto: captura Facebook / USR Vrancea

Biroul National al USR, intrunit miercuri in sedinta festiva la Focsani, cu ocazia sarbatoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane, a adoptat o Declaratie de angajament pentru Romania in 7 puncte principale.

Declaratia este redactata dupa modeul documentului "Printipiile noastre pentru reformarea patriei" care a stat la baza Micii Uniri din 1848, de la Focsani si avea tot 7 puncte, precizeaza USR intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Avem astazi datoria sa continuam unirea romanilor prin lupta pentru valorile democratice si europene si prin asigurarea sansei la o viata prospera", se arata, printre altele, in declaratia Biroului National al USR.

Cele sapte puncte ale Declaratiei USR de angajament pentru Romania:

  • Europa este casa noastra. Obiectivul nostru principal trebuie sa fie parcursul european al tuturor cetatenii romani, oriunde s-ar afla, in interiorul unei Uniuni Europene profund integrate si coezive.

  • Fara penali in functii publice. Credem cu tarie ca o prioritate de varf o reprezinta recastigarea increderii cetatenilor in statul roman si in politicienii care ii reprezinta. Avem nevoie de oameni noi in clasa politica, de politicieni curati, fara condamnari si probleme penale, care sa puna interesul romanilor/ (cetatenilor) mai presus de orice interes personal.

  • Lege egala pentru toti, fara privilegii. Consideram ca sunt critice pentru democratie eliminarea privilegiilor de orice fel si crearea unui cadru legal transparent si echitabil, care sa ii reprezinte pe toti cetatenii si care sa duca la intarirea statului de drept.

  • Sisteme de sanatate si educatie moderne. Unirea se traduce astazi prin nevoia de a investi in sanatate si educatie pentru a avea sansa la o viata mai buna; cetatenii cinstiti, care muncesc si platesc taxe la stat, trebuie sa beneficieze de servicii de calitate, astfel incat sa aleaga sa ramana in tara si sa fie respectati de statul roman.

  • Bunastare economica pentru toti romanii. Ne asumam responsabilitatea de a corecta falia intre birocratie si spirit antreprenorial, de a aduce unitate si echitate cetatenilor romani prin crearea de oportunitati economice tuturor celor din orase sau sate, din mediul privat sau cel public pentru a-si putea construi un viitor comun in tara si nu in diaspora.

  • Autostrazi care sa lege toate provinciile istorice ale Romaniei. Conectivitatea trebuie sa reprezinte un cuvant de ordine pentru Romania si pentru cetatenii romani. Pentru aceasta, Romania are nevoie de investitii in infrastructura de transport, care sa duca la o unire efectiva a regiunilor tarii.

  • Sprijin pentru Republica Moldova. Reiteram necesitatea ca Romania sa prioritizeze, mai ales in contextul detinerii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, sprijinul pentru democratia din Republica Moldova, aflata astazi sub asediul fortelor oligarhice, si aderarea cat mai rapida a acesteia la Uniunea Europeana, pe baza unor reforme structurale profunde in spiritul valorilor europene.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Declaratie angajament USR Focsani , #Dan Barna