USR cere demisia ministrului de Interne, dupa cazul politistului-pedofil: O noua dovada de incompetenta

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 16:24
2811 citiri
USR cere demisia ministrului de Interne, dupa cazul politistului-pedofil: O noua dovada de incompetenta
Foto: Facebook/Politia Romana

USR a cerut, luni, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul in care a gestionat cautarile pedofilului din Drumul Taberei, motivand ca aceasta trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru oamenii din subordinea sa.

"Asistam la o noua dovada de incompetenta a ministrului de Interne, lucru care impune schimbare la nivelul conducerii. Carmen Dan trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru oamenii din subordinea sa si pentru problemele din sistem", a precizat presedintele USR, Dan Barna, intr-un comunicat.

USR precizeaza ca se pune la indoiala mobilizarea care a avut loc pentru prinderea lui, dar si modul in care se desfasoara testele psihologice in randul angajatilor MAI.

"Este inadminisibil ca un politist care in mod normal ar trebui sa fie cel care apara cetatenii sa fie de fapt un agresor. Fapta este si mai periculoasa daca ne uitam ca victimele sunt doi minori. Pentru a reda increderea oamenilor in Politia Romana este necesar ca MAI sa iasa cu precizari clare in care sa explice de ce a durat atat de mult prinderea lui si apoi sa avem demisia conducerii pentru erorile repetate din ultimul an, de cand Carmen Dan este in fruntea ministerului", se mai arata in comunicat.

In acelasi timp, USR sustine ca acest caz, in care agresorul a fost prins cu ajutorul imaginilor camerelor de supraveghere, arata inca o data pericolul pentru societate din spatele proiectului de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala pe care deputatul PSD, Catalin Radulescu, si alti colegi din PSD l-au depus la finalul anului trecut.

"Astfel, modificarea art.97 si art.139 va face imposibila folosirea in procesul penal a inregistrarilor camerelor de supraveghere amplasate in zona comiterii faptelor grave precum cele de agresiune sexuala, viol sau crima. Daca ele ar fi fost in vigoare pedofilul din Drumul Taberei ar fi ramas in libertate", sustine USR.

Politia Capitalei a anuntat ca persoana audiata in cazul de agresiune sexuala asupra a doi minori este agent al Brigazii Rutiere. Barbatul este suspectat ca ar fi agresat doi minori, intr-un lift al unui bloc din cartierul Drumul Taberei, fiind recunoscut ulterior de colegii sai politisti, ca urmare a vizionarii imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pedofil agresat copii lift Bucurest , #Dan Barna
Comentarii