USR il cheama la raport in Parlament pe ministrul de Finante si cere comisie de ancheta pentru sanctionarea Realitatea TV

Luni, 04 Februarie 2019, ora 17:23
6325 citiri
USR il cheama la raport in Parlament pe ministrul de Finante si cere comisie de ancheta pentru sanctionarea Realitatea TV
Foto: Facebook/USR

USR are de gand sa il cheme la raport in Parlament pe ministrul de Finante pentru a discuta despre OUG 114, dar si despre "revolutia fiscala" blocata in Camera Deputatilor. In plus, USR mai vrea sa se constituie o comisie de ancheta parlamentara referitor la activitatea CNA si sanctionarea postului Realitatea TV.

Uniunea Salvati Romania il va chema in Parlament pe Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre OUG 114/2018, care, potrivit reprezentantilor formatiunii politice, a creat "haos" pentru mediul de afaceri.

"Prima initiativa a grupului USR de la Camera Deputatilor va fi chemarea ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, in Parlamentul Romaniei pentru a discuta pe de o parte despre OUG 114, asa numita 'ordonanta a lacomiei', care a creat haos pentru mediul de afaceri.

Am vazut foarte bine ca a avut efecte si asupra cursului euro, pe care il vedem crescand in ultimele zile. (...) Prezenta domnului Teodorovici este necesara la inceput de sesiune, iar USR va milita pentru abrogarea OUG 114, care a creat haos pentru mediul de afaceri", a declarat luni deputatul USR Cristina Pruna, la Parlament.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei solicita Guvernului sa abroge Ordonanta Teodorovici: Analiza efectelor catastrofale in economie

De asemenea, USR doreste sa discute cu ministrul Finantelor si despre OUG 79.

"O lege uitata in sertarele Parlamentului - OUG 79, asa-numita 'revolutie fiscala' care inca creeaza incertitudine in randul mediului de afaceri. Vrem ca acea lege sa fie scoasa din sertar, sa fie trecuta astfel incat mediul privat sa poata sa faca modificarile de trecere a contributiilor de la angajat la angajator si sa nu mai stea pe tot felul de artificii pana cand Parlamentul hotaraste ca aceste contributii vor fi trecute la angajat", a spus deputatul USR.

Comisie de ancheta pentru CNA

Pe de alta parte, senatorii USR solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind decizia Consiliului National al Audiovizualului care a suspendat, in luna ianuarie, emisia postului Realitatea TV.

"La Senat, prima actiune pe care o vom lua in considerare este initierea unei comisii de ancheta in ceea ce priveste actiunea CNA, in special in contextul in care Consiliul a suspendat emisia unui post de televiziune cu acoperire nationala. Trebuie sa ne asiguram ca CNA nu va deveni un actor informal si ilegitim in lupta electorala, intr-o perioada in care vom avea multe campanii electorale, cum de altfel multe alte institutii au fost anexate de PSD - ALDE si practic cautioneaza decizii politice, le imbraca intr-o forma care sa poata fi livrata populatiei", a declarat luni senatorul USR Adrian Wiener.

El a spus ca Parlamentul trebuie sa vada ce a stat la baza suspendarii emisiei postului Realitatea TV.

"Trebuie sa interogam practic ce a stat la baza suspendarii emisiei si sa ne asiguram ca CNA este cum ar trebui sa fie, o institutie obiectiva, care ar trebui sa ia deciziile ce se impun atunci cand se impun si sa nu intervina in jocul politic sub nicio forma", a precizat Wiener.

Pe 17 ianuarie, postul Realitatea TV a avut suspendata emisia timp de zece minute, ca urmare a unei decizii CNA care a sanctionat astfel modul in care televiziunea de stiri a reflectat mitingul din 10 august 2018.

Citeste si: Iohannis: Decizia CNA de a suspenda emisia Realitatea TV e fundamentata pe criterii de ordin politic

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#USR comisie ancheta CNA, #USR cheama Teodorovici Parlament , #parlamentari