USR: PSD si ALDE vor sa transforme tara intr-un paradis pentru banii negri

Luni, 07 Mai 2018, ora 20:47
2815 citiri
USR: PSD si ALDE vor sa transforme tara intr-un paradis pentru banii negri
Foto: Facebook/USR

USR acuza PSD si ALDE ca vor sa transforme tara intr-un paradis pentru banii negri, dupa ce Senatul a respins astazi initiativa Uniunii pentru interzicerea actiunilor la purtator, in ciuda avizului pozitiv al Consiliului Legislativ si a directivelor europene de transparenta pe care Romania s-a angajat sa le aplice.

"Aceasta lege ar aduce mai multa transparenta cu privire la actionariatul companiilor si ar elimina circuite prin care banii negri intra si ies din economie. USR isi doreste o tara cu un mediu de afaceri transparent si solid", a declarat senatoarea USR Ramona Dinu, vicepresedintele Comisiei pentru dezvoltare si strategie economica, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Potrivit USR, votul de astazi a fost si un test de onestitate pentru PSD, in conditiile in care insusi ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a anuntat ca vrea interzicerea contractelor intre stat si companiile fara actionariat transparent.

Testul a fost picat, coalitia PSD-ALDE a refuzat sa transparentizeze modul de cheltuire a banilor publici pentru a permite in continuare firmelor cu actiuni la purtator, multe dintre ele detinute de baronii locali, sa capuseze resursele statului, se mai arata in comunicat.

La inceputul lunii februarie, Senatul a respins o alta propunere legislativa a USR pentru modificarea Legii 98/2016 privind achizitiile publice, prin care se interzicea firmelor cu actiuni la purtator sa participe la licitatiile publice si sa beneficieze de contracte cu statul.

"Implicatiile pe care le au contractele obtinute de firme cu actiuni la purtator cu statul sunt mult mai grave decat cheltuirea netransparenta a banilor publici. La sfarsitul lui decembrie 2017, accidentul mortal de la Mina Lupeni a fost cauzat de cedarea stalpilor de sustinere, stalpi furnizati de o firma care avea actionariat secret, neverificabil", a aratat senatoarea USR Silvia Dinica, membra in Comisia Economica, Industrii si Servicii.

In ianuarie, Comisia Europeana a cerut Romaniei sa transpuna urgent in legislatia nationala Directiva (UE) 2015/849, adica a patra directiva privind combaterea spalarii banilor, care avea termen limita iunie 2017.

"In loc sa respecte directivele europene, senatorii PSD au preferat astazi sa nu il supere pe Liviu Dragnea si pe baronii de sub el care de ani de zile sug fonduri publice de la companiile de stat prin astfel de firme cu actiuni la purtator", mai precizeaza USR in comunicat.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#initiativa actiuni purtator , #parlamentari
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
nici un fel de alianta,cu nimeni