Adina Florea e fiica unui consilier judetean PSD: O sa vedeti ce treaba face fata mea la DNA! In nici 3 luni o sa faca ordine

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 17:06
13892 citiri
Adina Florea e fiica unui consilier judetean PSD: O sa vedeti ce treaba face fata mea la DNA! In nici 3 luni o sa faca ordine
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul USR, Stelian Ion, a declarat, joi, dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a propus pentru functia de sef al DNA pe procurorul Adina Florea, ca alegerea trezeste suspiciuni, deoarece tatal acesteia este consilier judetean al PSD.

"Are o vulnerabilitate foarte mare aceasta candidatura, aceea legata de relatii familiale cu o persoana care are calitatea de membru activ PSD. Tatal domniei sale este consilier judetean in cadrul PSD. Lucrul acesta aduce niste suspiciuni de care nu am fi avut nevoie, pentru ca stim in Romania ce suspiciuni sunt pe partea aceasta de interese, nepotisme, etc.

In toata perioada in care a detinut functii de conducere in Constanta, mafia constanteana si-a facut de cap, Nicusor Constantinescu, Radu Mazare si-a facut de cap. Adina Florea nu avea functie in cadrul DNA dar nu a putut opri acrtivitatile infractionale ale acestor indivizi. Andrei Bodean (candidat pentru sefia DNA) insa, a facut-o, i-a oprit", a afirmat deputatul USR de Constanta, Stelian Ion, in Parlament, citat de Mediafax.

Acesta a mai sustinut ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu a dat dovada de transparenta nici de aceasta data.

"Este o alegere surprinzatoare. Ministrul Justitiei nu a dat dovada de transparenta nici de aceasta data, rezumandu-se la a pune pe site-ul Ministerului doar acele proiecte manageriale. In trecut, in urma unor astfel de interviuri, se intocmea un proces verbal prin care se explica foarte clar care au fost argumentele penru care unele candidaturi au fost inlaturate si pentru care a fost aleasa o anumita candidatura. Domnul ministru nu ne-a explicat foarte clar care sunt motivele pentru care a ales-o pe doamna procuror Adina Florea", a precizat Stelian Ion.

Deputatul USR a adaugat ca un alt argument pentru care Tudorel Toader a propus pentru functia de sef al DNA pe Adina Florea il reprezinta proiectul managerial al acesteia, in care are aceleasi critici ca cele ale ministrului Justitiei la adresa fostului sef DNA.

"Aceste argumente le intuim pentru ca am lecturat rapid acest proiect managerial venit din partea doamnei procuror si am vazut acolo niste puncte de vedere concordante pana la litera cu punctul de vedere al ministrului Toader, cu privire la critica la fostului sef DNA, Laura Codruta Kovesi si activitatii DNA. Asadar doamna procuror a imbratisat in totalitate aproape acest punct de vedere exprimat de ministrul Toader", a mai spus Stelian Ion.

Deputatul USR mai spune ca "o alta persoana ar fi fost mult mai potrivita decat doamna procuror Adina Florea".

Tatal Adinei Florea: In nici trei luni o sa faca ordine, ca sunt probleme in DNA

Dumitru Florea, consilier judetean PSD si tatal Adinei Florea, s-a declarat mandru de fiica sa si este sigur ca aceasta o sa faca ordine la DNA.

"Abia astept sa ajung acasa sa o vad, sper sa nu fi plecat inca la Bucuresti. O sa-i spun ca sunt bucuros si mandru de ea. Mai multe nu e nevoie, stie ea. Stiu ca are emotii, va aparea in fata lui Iohannis, despre care nu stim ce gandeste. Este un mare 'daca'. Dar 'daca' va fi numita, o sa vedeti ce treaba face fata mea acolo! In nici trei luni o sa faca ordine, ca sunt probleme in DNA", a spus Dumitru Florea, pentru Adevarul.

Despre legaturile sale cu PSD Florea spunea ca sunt de la inceputurile partidului, insa el nu a avut treaba "cu gastile".

"Am fost cu ei de la inceput, e nevoie in partid de oameni de incredere, nu de figuri din astea care numai macane, de care lumea e satula. Eu n-am schimbat partidul, am fost acolo si la greu, si la bine. Opinia mea a fost opinia mea, nu m-am amestecat cu gastile, stiti dvs... Mi-am vazut strict de treaba mea", a mai spus social-democratul pentru publicatia citata.

Florea povesteste si momente mai dificile din cariera fetei sale si spune ca nu si-a amestecat niciodata fiica in treburile de partid.

"Au incercat unii sa ma certe... A fost unul care a reclamat-o, ea a zis: 'Bine, dom'le, daca sunt vinovata, o sa platesc. Dar pana atunci demonstreaza ca nu esti vinovat'. Ea a facut dosare pe dreptate. Este pe linia asta dreapta de viata, de mica. Nu a vrut sa faca altceva decat Drept. Iar functia, daca o faci cum trebuie, nu ai de ce sa te temi. Eu de fata mea sunt sigur, ca stiu ce poate. Nu am emotii, ca am invatat-o cum se pune problema, cum se fac toate treburile. Daca trece si de hopul asta cu numirea, Adina va face treaba. N-are cum sa nu fie bine", a conchis Florea.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader, pentru functia de sef al DNA, a anuntat, joi, Ministerul Justitiei. Adina Florea vine de la Parchetul Curtii de Apel Constanta.

Adina Florea vine de la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Inainte de aceasta functie, Adina Florea a ocupat si scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, dar si pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#tatal Adinei Florea consilier, #tata Florea consilier judetean, #Adina Florea sefa DNA , #stiri USR
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Cand vezi cine este Adina Florea te intrebi daca a ajuns si pe