Catalin Drula (USR): Dovada ca noul sef al ANCOM vrea sa isi puna salariu de 10.000 euro pe luna

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 15:31
7433 citiri
Catalin Drula (USR): Dovada ca noul sef al ANCOM vrea sa isi puna salariu de 10.000 euro pe luna
Foto: Facebook/Catalin Drula

Deputatul USR Catalin Drula il acuza pe noul presedinte al Autoritatii Nationale in Comunicatii, Adrian Dita, ca imediat dupa preluarea postului a schimbat toata conducerea institutiei si a vrea sa-si mareasca salariul la 10.000 de euro lunar.

"Noul sef al ANCOM (autoritatea care reglementeaza piata telecomunicatiilor) pus de PSD a luat primele masuri: a schimbat toti oamenii din conducerea institutiei, desi principalele cerinte de la aceasta institutie-arbitru sunt cele de echidistanta, independenta si stabilitate; a trimis prin PSD un amendament in Parlament prin care vrea sa-si puna siesi un salariu de aproximativ 10.000 de eur/luna in mana (PSD s-a executat prompt si a intors legea din plen pentru a-i mari domnului salariul) ", a scris, pe Facebook, Catalin Drula.

El a alaturat postarii si amendamentul la Legea de aprobare a OUG 33/2017 prin care salariul presedintelui ANCOM este calculat dupa criterii noi. Daca inainte era stabilit la nivelul salariului unui secretar de stat, pe viitor seful Autoritatii va primi, lunar, echivalentul a sase salarii medii la nivelul institutiei.

Foto: Facebook Catalin Drula

Adrian Dita a fost numit, pe 11 mai, de catre plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, in functia de presedinte al Autoritatii Nationale in Comunicatii, cu 236 voturi "pentru" si zece "impotriva".

Adrian Dita ocupa, din noiembrie 2015 pana in prezent, functia de director de afaceri publice in cadrul Telekom Romania. Totodata, din martie 2011 pana in prezent, are si functia de director in cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn.

In perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs in cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. In perioada iunie 2004 - ianuarie 2010, a avut functia de director de Corporate Affairs in cadrul Vodafone Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#deputat USR salariu sef ANCOM, #salariu sef ANCOM , #stiri USR