Ziare.com

Modificare la Statutul USR: Presedintele sa fie ales de toti membrii partidului, prin vot direct

Sambata, 08 Iunie 2019, ora 22:54

   

Modificare la Statutul USR: Presedintele sa fie ales de toti membrii partidului, prin vot direct
Comitetul Politic al Uniunii Salvati Romania a aprobat o serie de modificari la Statutul USR, modificari care vor fi supuse aprobarii Congresului. Principala modificare priveste modul de alegere a presedintelui USR, in sensul ca acesta sa fie ales de toti membrii partidului, prin vot direct.

Amendamentul agreat de Comitetul Politic al USR, reunit sambata la Braila, a fost propus de presedintele USR, Dan Barna.

Daca modificarea Statutului va fi agreata si de Congresul USR din 13 iulie, presedintele USR va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat al membrilor USR pentru un mandat de maximum 4 ani, se arata intr-un comunicat USR.

Cu alte cuvinte, un om va insemna un vot "pro" sau "contra". In prezent, presedintele USR este ales printr-un vot ponderat, adica este luata in calcul si performanta filialei din care votantul face parte.

"Presedintele USR trebuie sa fie presedintele tuturor membrilor, si al celor din filiale cu rezultate bune si foarte bune, si al celor din filiale cu rezultate mai putin bune. Este de preferat votul egal, pentru ca, in caz contrar, unii membri s-ar putea simti descurajati. Noul mecanism propus asigura o larga reprezentativitate in partid si intareste democratia interna", a declarat presedintele USR, Dan Barna.

Alte modificari validate de Comitetul Politic al USR vizeaza validarea candidatilor locali, drepturile si obligatiile membrilor, formarea filialelor rurale si selectarea delegatilor la congres.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre USR alegere presedinte vot universal
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor