Noul presedinte al USR: Congresul a fost perfect statutar, riscul ruperii partidului e nesemnificativ

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 12:39
3555 citiri
Noul presedinte al USR: Congresul a fost perfect statutar, riscul ruperii partidului e nesemnificativ
Foto: Facebook / Dan Barna (Arhiva)

Noul presedinte al Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, le raspunde contestatarilor din partid precizand ca "problema legitimitatii Congresului USR nu mai poate fi invocata", pentru ca el a fost organizat statutar, si apreciind ca riscul ruperii partidului este "nesemnificativ".

Reactia vine la scurt timp dupa ce 16 parlamentari si sefi de filiale USR au contestat rezultatele Congresului de sambata, la care Dan Barna a fost ales presedinte, pe motiv ca ar fi existat incalcari ale statutului.

"Intr-un partid exista intotdeauna si viziuni minoritare sau viziuni de Opozitie, insa chestiunea aceasta a legitimitatii cred eu ca in mod practic nu mai poate fi invocata, in conditiile in care 70% din delegatii partidului au decis sa participe la Congresul de la Poiana Brasov si au si votat in acest sens, doua treimi dintre ei hotarand sa-mi acorde increderea pentru functia de presedinte. Deci aceasta chestiune a legitimitatii, zic eu, in momentul in care 70% dintre delegati s-au exprimat este una rezolvata in mod explicit", a declarat Dan Barna la RFI Romania.

Citeste mai multe despre scandalul din USR:

Presedintele USR face apel la dialog si subliniaza faptul ca partidul are acum "o conducere aleasa legitim", care este gata sa discute "toate problemele care au existat in partid".

"USR a decis intr-un Congres perfect statutar. Ce voi face in perioada urmatoare va fi sa am dialoguri individuale cu fiecare dintre cei opt colegi parlamentari care au decis sa semneze acea scrisoare publica, sa discut cu acele filiale care au decis sa nu participe, sunt sase sau sapte filiale care au decis sa nu participe la Congres.

Din 42 evident ca este o cifra mica, dar accept ca exista nemultumiri in partid si logica si necesitatea este cea a dialogului", a declarat Dan Barna.

Intrebat cat de mare este riscul ca USR sa se rupa in perioada urmatoare, Dan Barna a raspuns: "Este un risc nesemnificativ, in opinia mea, pentru ca realitatea a aratat si experienta ultimelor luni a aratat ca in momentul in care exista dialog si in momentul in care discutam problemele fata in fata, problemele acestea interne inerente unui partid la inceput de drum, lucrurile functioneaza".

Citeste mai multe despre Dan Barna la RFI: Congresul USR, perfect statutar; riscul ruperii partidului e nesemnificativ pe site-ul RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Dan Barna presedinte Congres USR, #Dan Barna rupere USR , #stiri USR