Scandalul continua in USR: Parlamentari si lideri de organizatii il contesta pe noul presedinte

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 21:39
4734 citiri
Scandalul continua in USR: Parlamentari si lideri de organizatii il contesta pe noul presedinte
Foto: arhiva Facebook/USR

Mai multi parlamentari, consilieri si lideri de filiale USR au semnat o scrisoare deschisa prin care sustin ca Congresul de sambata, prin care Dan Barna a fost ales presedinte al partidului, este nestatutar si ii solicita sa ia act de situatia creata.

"Respectarea regulilor este un principiu fondator al USR si incepe in interiorul USR. Daca USR este corupt din interior, el nu isi poate indeplini misiunea publica de a curata politica romaneasca. Este asadar de datoria noastra sa semnalam public faptul ca regulile au fost incalcate in mod repetat de catre Biroul National al USR", se arata in scrisoare deschisa.

Totodata, semnatarii sustin ca alegerile de delegati din 15 octombrie de la Bucuresti au fost statutare, dar rezultatul nu a convenit pentru ca "58 din cei 63 de delegati il sustineau pe deputatul Cristian Seidler. Cu acest rezultat la Bucuresti si cu sustinerea din tara (96 de delegati au lipsit sau si-au anulat votul), Seidler ar fi castigat presedintia USR din primul tur - legal, legitim, curat", mai spun ei.

Semnatarii acuza ca Biroul National a facut tot posibilul pentru a anula alegerile de la Bucuresti si a organizat alegeri nestatutare, care au durat 3 zile de "organizat". "S-au facut multiple abuzuri: votantii au fost desemnati de catre Biroul National, iar pe liste au fost trecute persoane care nu au candidat sa fie delegati", se precizeaza in documentul citat.

Comisia Municipala de Arbitraj a Municipiului Bucuresti a constatat aceste nereguli si a declarat alegerile paralele din 23-25 octombrie nestatutare si, ca atare, Congresul Extraordinar este nestatutar, deoarece a primit delegati alesi nestatutar, spun cei nemultumiti de votul de la congres.

"Asa cum s-a vazut si la vot, rezultatul ar fi fost cu totul altul daca aceste incalcari ale statutului nu s-ar fi produs. Prin urmare, solicitam presedintelui votat ieri la un Congres viciat - precum si celor care l-au impins in fata - sa ia act de situatia creata prin ilegalitatile pe care le-au girat sau chiar instrumentat. Cerem recunoasterea crizei de moralitate si legitimitate de la varful USR, remedierea de urgenta a problemelor si revenirea la principiul respectarii regulilor inclusiv si mai ales in interiorul partidului", potrivit scrisorii.

Semnatarii sunt Lucian Stanciu-Viziteu - deputat si presedinte filiala Bacau, deputatul Mihai Botez, deputatul Lavinia Cosma, deputatul Cosette Chichirau, senatorul Cristian Ghica, senatorul Ramona Dinu, senatorul George Dirca, deputatul si presedintele filialei Galati, Bogdan Rodeanu, Andrei Plujar - presedinte filiala Caras-Severin, Nicusor Lina - presedinte filiala Teleorman, Catalin Stancu - presedinte filiala Braila, Ana Ciceala - consilier municipal, Cami Mahalean - presedinte filiala Deva, Cristina Coroblea- consilier local Sector 5 si Mihaita Sava - presedinte filiala Buzau.

In intreg scandalul a intervenit si fostul presedinte al USR, Nicusor Dan.

"La congresul USR de ieri au lipsit sau si-au anulat votul 96 de persoane din lista de 276 de delegati (din care aprox. 90 din afara Bucurestiului). Daca adaugam pe cei 58 de delegati pro-Seidler alesi initial la Bucuresti, Cristian Seidler ar fi castigat din primul tur (cu aprox. 150-160 de voturi). Pe sistemul impus la al doilea rand de alegeri din Bucuresti, ar fi luat in aici maximum 35 de voturi. Adica, ar fi obtinut in total 125 la Congres si ar fi pierdut in turul doi in fata coalitiei Barna - Alexandrescu. Anularea nestatutara a alegerilor din Bucuresti a decis asadar presedintele USR", a scris Nicusor Dan pe pagina de Facebook.

De asemenea, el a spus ca membrii din USR care l-au instiintat ca vor vota pozitionarea fata de referendumul pentru familie, nu au reactionat la faptul ca alegerile din Bucuresti pentru delegatii de la Congres au fost anulate nestatutar.

Deputatul USR, Dan Barna, a fost ales presedinte al partidului, sambata, in urma votului membrilor prezenti la Congresul Extraordinar de la Poiana Brasov.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#USR scandal alegeri Barna, #nicusor Dan Barna presedinte USR , #stiri USR