Un consilier USR demasca 13 rele pe care le face Firea chiar astazi

Joi, 26 Iulie 2018, ora 11:03
7648 citiri
Un consilier USR demasca 13 rele pe care le face Firea chiar astazi
Foto: Facebook/Roxana Wring

Consilierul USR Roxana Wring a trecut in revista, joi dimineata, cateva propuneri de proiecte care se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de azi.

Intr-o postare pe Facebook, numita "13 rele pe care le face Gabriela Firea chiar astazi, de la ora 11:00", Roxana Wring aminteste ca PMB "scumpeste statuia lui Ion C. Bratianu cu 4,7 milioane de lei. Motivul: "reducerea duratei de executie" astfel incat sa fie gata in acest an".

Wring mai scrie ca un alt proiect prevede alocarea a 19 milioane de lei Administratiei Monumentelor pentru alte 7 noi statui si suplimentari la 4 deja in lucru. "AMPT ajunge sa aiba in acest an un buget de 200 milioane de lei, o suma egala cu bugetul pe care l-au avut TOATE cele 19 spitale din subordinea PMB in anul 2016", noteaza consilierul.

"Mai face o statuie, in plus fata de cele deja aprobate pentru acest an. 'Statuie / ansamblu monumental Nelson Mandela'. Nu intrebati de ce.

In urma rectificarii bugetare, suma pentru capitolul cultura, recreere si religie ajunge la 1 miliard de lei, adica a sasea parte din bugetul total al Capitalei pe acest an", a adaugat Wring.

"Atinge 'performanta' unica de a nu fi cheltuit decat 4,5% din banii prevazuti pentru dezvoltare. Daca ne raportam la tot bugetul Capitalei pe 2018, inseamna ca Gabriela Firea a investit in dezvoltare doar 1,9% din total (adica 110 milioane lei dintr-un buget total de 5,7 miliarde de lei) ", subliniaza consilierul USR.

Wring mai informeaza ca primarul Gabriela Firea vrea sa majoreaze cu 15 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Managementul Transportului Bucuresti, sa imprumute cu 4 milioane de lei Compania Municipala Cimitire Bucuresti si sa majoreze cu 7 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Turistica. Compania avea deja un capital de 1,6 milioane, plus un imprumut de 2,8 milioane de lei.

"Taie 39 de milioane de lei din banii alocati pentru aer conditionat in mijloacele de transport in comun", mai scrie Wring.

Iata alte modificari propuse pentru sedinta:

- Pregateste terenul pentru ca Politia Locala si ALPAB sa poata incheia contracte de consultanta si reprezentare juridica (desi pana acum niciuna din cele doua institutii nu au parut sa aiba nevoie).

- Infiinteaza inca o institutie perfect inutila: Asociatia Centrul Municipal pentru Dialog Bucuresti. Scopul, desigur, este generos: "dezvoltarea socio-economica durabila a comunitatii"

- Da bani pentru biserici: 18 milioane de lei, din care 10 doar pentru Catedrala. Din 2011 si pana in prezent, Catedrala a inghitit - doar de la bugetul Capitalei - suma de 88 de milioane de lei (mai mult de un sfert din aceasta suma a fost data de Gabriela Firea) . Acestei sume i se adauga inca 125 de milioane de la Guvern si 50 de milioane de la primariile de sector.

- Aloca 45 de milioane de lei pentru vouchere care dubleaza inutil programul Rabla derulat de Guvern.

Pe ordinea de zi a sedintei de joi se afla 87 de proiecte, iar consilierii generali au transmis ca miercuri seara au mai primit inca 17.

Citeste si Firea face joi rectificarea bugetara pentru Catedrala Neamului, acorda eco-vouchere si da bani batranilor pentru ochelari

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Roxana Wring sedinta Primarie, #Roxana Wring proiecte primarie , #primar Bucuresti