Un senator USR a depus plangere penala impotriva Romsilva

Vineri, 20 Iulie 2018, ora 15:28
3058 citiri
Un senator USR a depus plangere penala impotriva Romsilva
Foto: Facebook/Mihai Gotiu

Senatorul USR Mihai Gotiu a depus, vineri, o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita impotriva companiei Romsilva, printre motivele evocate in document regasindu-se abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu, inselaciune, fals in declaratii si uz de fals.

"Senatorul USR Mihai Gotiu a depus, vineri, 20 iulie 2018, o plangere penala impotriva Romsilva pentru modul dezastruos de administrare a Parcului National Semenic - Cheile Carasului (PNSCC).

In plangerea depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita, Mihai Gotiu le cere procurorilor sa verifice daca sunt comise mai multe infractiuni, printre care abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, inselaciune, fals in declaratii, uz de fals", potrivit unui comunicat de presa al USR.

Mihai Gotiu sustine ca luna aceasta a vizitat Parcul National Semenic - Cheile Carasului, unde a vazut depozite de gunoaie, saci de ciment si moloz si a constatat ca au fost efectuate taieri ilegale in Rezervatia Naturala Cheile Carasului.

"In perioada 12-16 iulie, am efectuat o noua vizita de documentare in Parcul National Semenic - Cheile Carasului, unde am dat peste o situatie dezastruoasa: depozite de gunoaie, incluziv saci de ciment si moloz, la intrarea in padurea virgina Izvoarele Nerei, inclusa anul trecut in UNESCO, vetre de foc si urme de masini mari, indicii pentru o activitate de braconaj intensa, taierea unor paduri cu potential de a fi incluse in Catalogul padurilor virgine si cvasi-virgine, taieri ilegale in Rezervatia Naturala Cheile Carasului si indicii ale altor taieri viitoare, in aceeasi rezervatie.

Singurul lucru care pare sa-i intereseze pe cei de la Romsilva e sa scoata bani cu orice pret pe seama distrugerii Parcului National Semenic - Cheile Carasului. Nu exista vreun semn de responsabilitate pentru conservarea si mentinerea in bune conditii a acestei zone", a adaugat senatorul USR.

Acesta a reclamat si faptul ca "pe site-ul oficial al PNSCC este publicat un document care pretinde ca ar fi planul de management al parcului national, care nu a fost aprobat insa".

"Orice persoana de buna credinta care acceseaza site-ul oficial al PNSCC poate fi inselata si sa creada ca exista un plan de management aprobat. In realitate, dupa cum arata si un raspuns primit de la Ministerul Mediului, PNSCC nu are un plan de management aprobat, chiar daca au fost depasite toate termenele legale si contractuale care obligau Romsilva sa-l realizeze si sa-l trimita spre aprobare.

De fapt, administrarea PNSCC de catre Romsilva ar fi trebuit sa inceteze de mai bine de o luna, dupa expirarea notificarii de 30 de zile pe care Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate a transmis-o catre Romsilva pe data de 3 mai 2018. In loc sa constate incetarea contractului de administrare, prim-ministrul Viorica Dancila l-a schimbat pe directorul ANANP care a trimis notificarea, chiar daca il numise in functie cu doar patru luni in urma", a explicat Gotiu.

Senatorul USR a trimis sesizari si "catre Garda de Mediu si Garda Forestiera, prin care solicita verificarea modului in care Administratia PNSCC a pus in exploatare o alta parcela din Rezervatia Naturala Cheile Carasului (UA 77, Ocolul Silvic Resita) si anularea actului de punere in valoare", potrivit sursei citate.

Citeste si Un senator USR a filmat padurile ce ar putea fi "declarate virgine, dar care risca sa fie masacrate"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Mihai Gotiu plangere penala Romsilva, #plangere penala Romsilva , #paduri