USR cauta candidati pentru CNA si ASF - a lansat un apel public. Vezi care sunt criteriile de selectie

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 21:46
6149 citiri
USR cauta candidati pentru CNA si ASF - a lansat un apel public. Vezi care sunt criteriile de selectie

Uniunea Salvati Romania lanseaza un apel public de CV-uri pentru a desemna din partea partidului candidati la conducerea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) si Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Candidatii trebuie sa respecte conditiile legale pentru alegerea in conducerea celor doua institutii, dar si criteriile de profesionalism si integritate ale USR, se arata intr-un comunicat al formatiunii.

Astfel, candidatul pentru Consiliul ASF trebuie sa aiba studii superioare, o experienta profesionala in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare, de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor si sa nu fie soti si nici rude ori afini pana la gradul al treilea cu Presedintele Romaniei, cu membrii birourilor permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, ai Guvernului sau ai Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei. Alte incompatibilitati sunt stipulate clar in lege.

USR cauta un profesionist cu o integritate morala ireprosabila, care sa nu fi fost implicat in activitati de politie politica si cu o experienta de minimum trei ani in coordonarea unei echipe de peste cinci persoane. Poate constitui un plus una dintre certificarile CFA, FRM, ACCA sau alte certificari echivalent internationale din domeniul financiar, precum si luarile de pozitii asupra politicilor statului in domeniul financiar in ultimii ani.

Candidatul pentru un loc in CNA trebuie sa fie cetatean roman, cu studii superioare, fara antecedente penale si sa nu fi fost agent sau colaborator al politiei politice comuniste. Candidatul trebuie sa se bucure de o buna reputatie si sa aiba o activitate recunoscuta in domeniul audiovizual. Candidatul nu poate fi administrator si nici nu poate face parte din consiliul de administratie al unei societati comerciale cu activitate in domeniul audiovizualului. Alte criterii de eligibilitate sunt familiaritatea cu mediul comunicational public si capacitatea de a asuma o atitudine impartiala in evaluarea spetelor.

USR cauta o persoana responsabila si competenta, cu un istoric profesional impecabil si cu experienta relevanta in radio si/sau televiziune, care sa asigure echidistanta analizarii spetelor prezentate, echilibrul dintre libertatea de exprimare, apararea demnitatii umane si protejarea interesului public si sa contribuie la respectarea pluralismului surselor de informare, a ideilor si opiniilor.

CV-urile si scrisorile de intentie ale candidatilor pentru CNA pot fi trimise in perioada 12.10.2018 -17.10.2018 (ora 12:00), iar pentru pentru ASF pana pe 21.10.2018 (ora 12:00), la adresa de e-mail: contact@usr.ro.

Candidatii vor fi selectati de Biroul National al Uniunii Salvati Romania si ulterior vor fi audiati in Comisiile parlamentare permanente, iar votul final va avea loc in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

Uniunea Salvati Romania a mai lansat apeluri publice in vederea nominalizarii unor profesionisti din partea partidului in comitetele de conducere de la Curtea de Conturi si Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#USR candidat ASF CNA, #USR cauta candidat CNA ASF , #stiri USR