USR critica decizia lui Iohannis, care a acceptat noii ministri propusi de Dancila: Cetatenii merita o explicatie, dle presedinte!

Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 12:12
6404 citiri
USR critica decizia lui Iohannis, care a acceptat noii ministri propusi de Dancila: Cetatenii merita o explicatie, dle presedinte!
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Salvati Romania (USR) critica decizia presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretele de numire in functie pentru noii ministri doriti de premierul Viorica Dancila.

Astfel, Ramona Manescu a devenit ministru de Externe, Nicolae Moga, ministru de Interne si Mihai Fifor, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei.

Stelian Ion scrie pe contul sau de Facebook ca aceste numiri sunt "dezonorante pentru Klaus Iohannis si nu poti sa nu te intrebi, din nou, cu cine joaca de fapt domnul presedinte".

"O spun cu toata responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alaturi de Mazare si Nicusor Constantinescu la jefuirea bugetului Constantei timp de aproape doua decenii si este, fara indoiala, unul dintre vinovatii pentru decaderea acestui important oras al Romaniei.

E o comicarie de teatru absurd ca in timp ce Justitia demanteleaza o mafie si ii baga pe jupani la puscarie, locotenentul lor sa devina sef peste Politie.

La randul sau, Ramona Manescu este un personaj incapabil sa-si justifice averea impresionanta, dobandita adesea prin tranzactii dubioase (vezi investigatiile Rise Project) . Si la fel de grav este ca nimic nu o recomanda pentru pozitia de sefa a diplomatiei.

Asta merita Romania, domnule presedinte Klaus Iohannis?", conchide Stelian Ion.

Decizia sefului statului a fost criticata si de europarlamentarul Clotilde Armand.

"Sper sa ne explice presedintele Klaus Iohannis de ce a acceptat propunerile PSD-ALDE. Stiti de ce? Pentru ca Ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazare si la Externe este doamna cu retrocedarile ilegale din Capitala.

Balisticul Mihai Fifor, licentiat in filosofie, a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Cetatenii merita o explicatie, dle presedinte", a notat ea pe Facebook.

Si deputatul USR Iulian Bulai s-a aratat dezamagit de decizia lui Iohannis. El a subliniat ca pentru pozitia de ministru de Externe trebuie sa ai o reputatie impecabila.

"Ramona Manescu a fost acceptata de catre Klaus Iohannis ca ministru de Externe al Romaniei.

Pentru acesta functie trenuie sa ai o pregatire profesionala buna, o experinta politica fara scandaluri si o reputatie impecabila.

Nu inteleg de ce a acceptat presedintele Iohannis aceasta propunere. Cred ca trebuia sa actioneze cu mai multa fermitate in a cere propuneri mai bune de la PSD ALDE", a relatat acesta in mediul online.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri dimineata, decretele de numire in functie pentru noii ministri doriti de premierul Viorica Dancila. Astfel, Ramona Manescu devine ministru de Externe, Nicolae Moga, ministru de Interne si Mihai Fifor, vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei.

Totodata, seful statului a semnat si demisiile lui Carmen Dan si Teodor Melescanu.

Noii membri ai Guvernului au depus juramantul la ora 11:00, dupa care vor intra direct in sedinta Executivului, care e programata la Palatul Victoria, la ora 13:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#USR numire ministri Iohannis , #Klaus Iohannis