USR nu renunta si ataca decizia prin care s-a respins anularea infiintarii firmelor Primariei Capitalei

Duminica, 22 Octombrie 2017, ora 14:25
3017 citiri
USR nu renunta si ataca decizia prin care s-a respins anularea infiintarii firmelor Primariei Capitalei
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania - USR

Uniunea Salvati Romania a anuntat ca va ataca cu recurs decizia Tribunalului Bucuresti prin care s-a respins actiunea de anulare a celor 22 de societati comerciale infiintate de Primaria Capitalei.

"Saptamana aceasta a fost pronuntata o prima sentinta, de respingere a actiunii USR de anulare a societatilor. Decizia nu este insa definitiva, iar consilierii generali ai Uniunii Salvati Romania o vor contesta cu recurs. Tribunalul Bucuresti a fost prima instanta sesizata in acest caz, iar motivarea respingerii actiunii USR va veni in aproximativ o luna de zile", a informat USR.

Potrivit Uniunii Salvati Romania, cele 22 de societati comerciale au fost infiintate "ilegal" de primarul Gabriela Firea si majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei, intrucat, conform legii, era nevoie de votul a doua treimi dintre consilierii municipali si s-a obtinut numai o majoritate simpla.

Citeste si Cat investeste Primaria Capitalei in cele 20 de firme pe care le-a infiintat si cat este salariul mediu

In opinia Roxanei Wring, presedintele USR Bucuresti, administratia PSD-ALDE duce Capitala "spre dezastru".

"Administratia PSD-ALDE duce Bucurestiul spre dezastru, lipsa investitiilor publice, degradarea serviciilor pentru cetateni, inexistenta strategiilor credibile de rezolvare a problemelor majore care afecteaza functionarea orasului si calitatea vietii dovedesc ca PSD nu isi respecta niciuna din promisiunile facute in campania electorala din iunie 2016", a declarat Wring.

"Aceste societati jefuiesc deja bugetul Bucurestiului prin hotararile de Consiliul General din 28 septembrie. Din estimarile USR, pe baza documentelor prezentate de Gabriela Firea, societatile infiintate de PSD-ALDE vor putea cheltui in urmatorul an 300 de milioane de euro, bani ai cetatenilor care muncesc si platesc taxe in Bucuresti", a mentionat USR.

Potrivit Uniunii, la rectificarea bugetara, s-au taiat "toate investitiile" in dezvoltarea Bucurestiului pentru a transfera banii catre noile societatile comerciale "patronate de prieteni si apropiati ai coalitiei" - 116 milioane euro sub forma de majorari de capital (75%) si imprumuturi fara dobanda din bugetul municipalitatii (25%).

"USR va continua sa lupte pentru interesul cetatenilor, pentru a anula cele 22 de societati ilegale, urmand sa facem recurs la pronuntarea de prima instanta. Consideram in continuare ca vom avea castig de cauza deoarece a fost incalcata Legea 215/2001. De asemenea, USR va ataca in instanta hotararile de imprumuturi si maririle de capital social catre aceste societati, transferuri din banii bucurestenilor decise de majoritatea PSD-ALDE fara a respecta legile in vigoare", a spus Roxana Wring.

Amintim ca USR a depus, in luna mai, la Tribunalul Bucuresti cererea de suspendare a hotararilor Consiliului General de infiintare a firmelor din subordinea Primariei Capitalei.

Vezi si Cat va castiga un manager la firmele infiintate de Primaria Bucuresti. Firea acuza o intoxicare de presa

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#USR proces firme primarie, #USR firme Primaria capitalei , #stiri USR