USR si-a desemnat candidatul la Primaria Sectorului 4: un consilier care a starnit un scandal cu afirmatii misogine

Sambata, 03 August 2019, ora 15:14
7872 citiri
USR si-a desemnat candidatul la Primaria Sectorului 4: un consilier care a starnit un scandal cu afirmatii misogine
Foto: Facebook/USR Sector4

USR si-a desemnat candidatul la Primaria Sectorului 4 din Bucuresti, in persoana consilierului Antonio Andrusceac.

Imediat dupa anuntul formatiunii postat pe Facebook, internautii si-au amintit de niste declaratii controversate facute de Antonio Andrusceac, in 2017, cum ca "toate femeile sunt facute sa fie mame si sotii", iar "frustrarile nu se ascund in spatele carierei".

Acum, Antonio Andrusceac spune ca a fost vorba despre afirmatii facute la nervi, pentru ca "o doamna ma injurase ca la usa cortului".

Anuntul USR

Vineri USR a anuntat pe Facebook ca si-a desemnat candidatul la Primaria Sectorului 4.

"USR S4 are candidat pentru primarie!

Joi, 1 August, am incheiat campania interna pentru desemnarea candidatului la Primaria S4. Alesul filialei noastre, desemnat in turul 2 cu 55 % din voturile exprimate, este domnul Antonio Andrusceac, consilier local si liderul grupului de consilieri locali din partea USR in Primaria S4.

Membru fondator al USB si USR, domnul Andrusceac are experienta in domeniul privat ca manager al unui fond de investitii imobiliare, precum si o indelungata activitate civica in comunitatea Sectorului 4 si nu numai.

In timpul mandatului sau de consilier, din 2016 pana in prezent, USR a facut posibile numeroase proiecte cu adevarat utile cetatenilor din S4, printre ele salvarea de numeroase spatii verzi, gratuitatea la crese si gradinite pentru copii mai putin instariti, scoli reabilitate sau extinse cu unitati de afterschool, noi gradinite modulare, initiative de mobilitate urbana.

USR S4 isi propune sa dea sectorului 4 un primar cinstit si competent, apropiat de cetateni si deschis la dialog, un om cu viziune care sa schimbe fundamental in bine abordarea administratiei publice fata de sector si cetateni. Totodata, daca ne acordati increderea dumneavoastra si castigam aceasta primarie, ne angajam sa veghem mereu asupra alesilor nostri sa respecte si sa ramana credinciosi principiilor cu care am pornit la drum.

Alegerile locale vor avea loc anul viitor, in luna iunie, ne vedem in campanie si la vot", este informarea oficiala a USR.

Declaratiile din 2017

Imediat dupa acest anunt, internautii au comentat pe pagina USR Sector 4 referitor la unele afirmatii scandaloase facute de Antonio Andrusceac, in iunie 2017.

"Nu va mai mintiti. TOATE femeile sunt facute sa fie mame si sotii. Frustrarile nu se ascund in spatele 'carierei'. Ce-i de fapt 'cariera': )? O aparenta de importanta data de un ecuson agatat de gat, un salariu destul de prost pentru multa umilinta si renuntari?

Prima casa sau masina luate intr-un milion de rate, doar ca sa vada Satu' ca fata s-a ajuns....nu pacalesc insa pe nimeni, tot neimplinite raman, fara familii, fara copii....auzind mereu - 'da' tu mama, nu te mai mariti?'

Pentru ca, in intelepciunea lor, mamele, bunicile stiu care este adevarata implinire a femeii...", este un comentariu oferit de consilierul USR unui prieten virtual.

In momentul in care o persoana i-a transmis ca ar trebui sa infieze un copil aflat in centrele de plasament, consilierul a raspuns in acelasi stil.

"Eu zic sa cresti un copil si apoi sa-ti dai cu parerea si sa faci pe desteapta...Crede-ma, nu esti asa de cool pe cat vrei sa pari.... poate frustrata...cat cuprinde. Cata agresivitate naste anormalitatea...", a scris el.

Explicatii bajbaite

Pus fata in fata acum cu aceste afirmatii, Antonio Andrusceac sustine ca au fost facute "la nervi" si a platit pentru ele.

"Am facut, cu ani in urma, o afirmatie la nervi, pentru ca intr-o discutie PRIVATA, o doamna ma injurase ca la usa cortului, pentru ca participasem la "Marsul pentru viata", alaturi de alti colegi din USR (dintre toti, tinta am fost eu 🙂)

Am fost si sanctionat, fara a primi o motivatie, dupa ce initial mai fusesem judecat o data (pentru aceiasi (sic!) fapta), si nesanctionat..., deci am platit pentru acea afirmatie, si nu am mai repetat acea greseala", este replica lui Andrusceac la un comentariu pe Facebook.

Reactia USR Sector 4

Si pentru ca internautii nu s-au lasat convinsi de aceasta explicatie, in discutie a intervenit si USR Sector 4.

O alta internauta i-a reprosat lui Andrusceac o reactie nepotrivita, de data aceasta legata de remuneratia de consilier.

"Domnule Andrusceac, si mie tot la nervi mi-ati raspuns cand v-am intrebat politicos care este parerea dumneavoastra despre neregulile in lucrarile de pe Turnu Magurele ca de fapt "pozitia de consilier local este una care presupune prin lege obligatia participarii la o sedinta pe luna si la o comisie, si este remunerata cu o indemnizatie de 900 lei. In rest este voluntariat, dupa cele minim 8 ore de munca, fiecare in domeniul lui.".

Intr-o situatie normala poate ca e suficient sa participati doar la minimum de sedinte impuse de lege pentru cei 900 de lei. Dar in situatia de mizerie in care ne aflam eu cred ca oamenii si-au pus alte sperante in dumneavoastra cand v-au votat.

Sper pentru binele tuturor ca indemnizatia de primar sa fie pe masura asteptarilor dumneavoastra. In felul acesta, intr-o perioada de continua criza, poate avem norocul sa va implicati atat cat trebuie si nu minimum cat impune legea".

In replica la acest comentariu a intervenit USR Sector 4:

"Ne pare rau ca poate ati avut o interactiune sub asteptari cu dl Andrusceac, insa va putem spune ca este foarte complicat pentru orice consilier de buna credinta sa tina pasul cu toate neregulile facute de administratia actuala. Efectiv nu exista timpul fizic pentru a reusi sa rezolve toate solicitarile, in contextul in care fiecare consilier este angajat in alta parte decat in administratie si tocmai de aceea am si facut in mai multe randuri apel la implicarea cetatenilor prin initierea de petitii, prin invitatii in sedintele de consiliu samd.

Va invitam sa ne urmariti in continuare pagina, iar cand vom anunta dezbateri publice, va rugam sa ne onorati cu prezenta dumneavoastra pentru a dezbate si intelege care sunt nemultumirile si impreuna sa gasim solutiile optime pentru rezolvarea lor. Va multumim!"

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Antonio Andrusceac candidat USR primarie , #Bucuresti