Atractii turistice de iarna impresionante (Galerie foto)

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 08:57
6861 citiri
Atractii turistice de iarna impresionante (Galerie foto)
Foto: bing

Desi vremea e numai buna in Romania pentru a-ti face o mini-vacanta la munte, multi prefera sa fuga de aglomeratia de pe Valea Prahovei si, daca finantele le permit, sa ia drumul unor destinatii aflate la mai mare departare. In plus, iarna nu e doar anotimpul in care sa schiezi sau sa te dai cu sania; poti pur si simplu sa contempli natura, mai ales daca te afli intr-un loc unic.

Bing a facut o selectie a locurilor ce merita vizitate mai ales in acest anotimp.

1. Pesterile de gheata, Bayfield, Wisconsin

Pe timpul verii, caiacistii intra in aceste pesteri si ies din ele pe la tarmul de nord al Lacului Superior, dar iarna pesterile cu pricina devin accesibile si cu piciorul, din Bayfield, Wisconsin, deoarece malul lacului ingheata. Odata ajunsi in interiorul lor, turistii sunt captivati de tavanele boltite, pline de ace de gheata, si de curburile din gresie rosiatica sapate de vant si apa.

Daca vrei doar sa vizitezi locul, e mai indicat sa faci asta intre ianuarie si martie. Ca suprafata, Lacul Superior este cel mai mare lac de apa dulce din lume.

2. Plimbari cu sanii trase de cai, Banff, Canada

O plimbare cu o sanie trasa de un cal, de-a lungul raului Bow, de unde pot fi admirate padurile incarcate de zapada si Muntii Stancosi, in clinchetul de clopotei de la cal, incanta numerosi turisti care vin in orasul Banff din provincia canadiana Alberta. In plus, aici poti si sa pescuiesti la copca, sa schiezi sau sa patinezi.

3. Hotelul de gheata de la Jukkasjarvi, Suedia

Acest hotel unic a inceput ca un iglu, in urma cu 20 de ani, iar in prezent se intinde pe o suprafata de circa 5.500 de metri patrati, fiind cel mai mare hotel de gheata din lume. Ofera dormitoare, un bar, o capela si un living, iar gheata este sculptata in fiecare an in forme variate. Hotelul se deschide anual la mijlocul lunii decembrie si este situat relativ aproape de cercul arctic.

4. Parcul National Yellowstone, SUA

Cei pasionati de viata salbatica pot vedea aici bizoni, lupi, elani, cerbi si alte animale, in cadrul unor tururi organizate. Si, in ciuda faptului ca se circula frecvent cu snowmobile, care sunt zgomotoase, aici pot fi gasite lesne si locuri linistite si mai izolate, parcul fiind unul dintre cele mai mari din lume.

5. Sate cu igluuri, Elvetia

In Elvetia exista mai multe astfel de sate, in locuri muntoase ca Zermatt, Davos, Zugspitze sau St. Moritz, unde oaspetii sunt cazati intr-un iglu in care li se ofera, printre altele, diverse specialitati culinare si blanuri de oaie. Unele igluuri au si jacuzzi, iar toate dintr-un sat sunt conectate prin tunele la un bar si o bucatarie.

6. Croaziera printre fiorduri, Norvegia

Bergen este punctul de plecare pentru o croaziera de 12 zile in preajma Craciunului, in timpul careia turistii pot admira fiordul Trondheim, o parte din orasul Bodo, insulele Lofoten si Capul Nord, situat la circa 2.100 de kilometri de Polul Nord, si considerat a fi cel mai nordic punct al Europei continentale.

7. Turul Golden Circle, Islanda

Pacrurile nationale ale Islandei sunt deschise pe timpul iernii, astfel ca turistii pot pleca intr-un tur de circa 305 kilometri, cu pornire de la Reykjavik, pentru a vedea gheizere, Parcul National Thingvellir si cascada Gulfoss, care ingheata partial iarna, oferind un peisaj uimitor. Gheizerul Strokkur arunca apa si vapori la aproape fiecare cinci minute, in timp ce Geysir arunca apa doar o data sau de doua ori pe an.

8. Aurora boreala, Alaska

Turistii care se cazeaza in statiunea Chena Hot Springs din orasul Fairbanks, Alaska, pot fi siguri ca nu rateaza un moment in care aurora boreala apare deoarece unii membri din personalul unitatilor de cazare de aici au misiunea speciala de a-i trezi intr-o astfel de perioada.

Aurora boreala este un fenomen care incanta prin luminile de diferite culori pe care le determina la orizont. In Fairbanks turistii mai pot vizita Muzeul de gheata si se pot incalzi in izvoare termale naturale.

9. Urmarirea de aproape a ursilor polari, Canada

In luna noiembrie a fiecarui an, sute de ursi polari se aduna in zona localitatii Churchill din provincia canadiana Manitoba, asteptand ca Golful Hudson sa inghete. Cand se intampla acest lucru, inseamna ca vanatoarea de foci poate incepe. Intre timp insa, turistii pot admira ursii mai de aproape, din adaposturi sigure si special echipate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#destinatii iarna, #destinatii turistice iarna, #atractii turistice iarna, #atractii turistice iarna strainatate , #atractii