Cele mai mari si impresionante 10 canioane din lume (Galerie foto)

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 12:03
34919 citiri
Cele mai mari si impresionante 10 canioane din lume (Galerie foto)
Foto: Drenaline

Canioanele ofera unele dintre cele mai impresionante privelisti din lume. Vaile adanci si inguste, straturile de roca si configuratia sculptata de rauri, vant si timp fac din acestea un patrimoniu mondial deosebit de important.

Environmental Graffiti prezinta cateva dintre aceste canioane care ar putea fi incadrate oricand in topul celor mai spectaculoase minuni ale naturii.

Canionul Tara River - Muntenegru

Canionul situat in Parcul National Durmitor, in Muntenegru, este inclus in Patrimoniul Mondial Unesco. Tara River ofera un spectacol vizual greu de egalat, avand o lungime de 82 de kilometri si o adancime de pana la 1.300 de metri.

Canionul Blyde River - Africa de Sud

Canionul Blyde River ascunde cele mai frumoase si mai verzi privelisti, fiind acoperit de o bogata vegetatie subtropicala. Fauna si flora sunt foarte dezvoltate aici, canionul ascunzand toate cele cinci specii de primate din Africa de Sud. Blyde River ajunge la o adancime de 762 de metri, cu o lungime de 26 de kilometri.

Canionul de cupru - Mexic

Canionul de Cupru, asa cum este cunoscut in Mexic, este format, practic, din 6 canioane. Numele provine de la nuantele de verde ale stancilor, sase rauri contribuind la sculptarea vailor uimitoare ale acestui canion din Chihuahua. Cel mai adanc punct al canionului de cupru ajunge pana la 1879 de metri.

Canionul Cotahuasi - Peru

Canionul Cotahuasi este destul de greu accesibil, vaiile sale fiind brazdate de raul cu acelasi nume. Adancimea sa este de 3.535 de metri.

Canionul Colca - Peru

Unul dintre cele mai indepartate, dar si mai vizitate canioane din Peru adaposteste o bogata flora si fauna (printre care condorul andin si camelide din zona sud-americana), dar si situri argeologice vechi de 6.000 de ani. Punctul maxim de adancime al canionului Colca ajunge pana la 4.160 de metri.

Canionul Fish River - Namibia

Canionul Fish River ajunge pana la 550 de metri adancime si 27 de kilometri latime. In fiecare an, aici se organizeaza un maraton pentru alergatorii experimentati. Traseele periculoase si conditiile extreme de concurs aduna in fiecare an numerosi participanti.

Marele Canion - Statele Unite ale Americii

Chiar daca nu este intr-adevar cel mai mare canion de pe Pamant, Grand Canion din Statele Unite ale Americii poate lua cu usurinta titlul de cel mai vestit astfel de loc. Adanc de 1.828 de metri si lung de 445 de kilometri, Marele Canion ascunde inca multe secrete. Specialistii cred ca valea s-a format acum 17 milioane de ani, atunci cand raul Colorado a inceput sa brazdeze straturile de roca, continuand sa creeze in timp configuratia canionului.

The Kali Gandaki Gorge - Nepal

Raul cu acelasi nume serpuieste in defileul canionului, expertii sustinand ca ar fi mai vechi chiar si decat Muntii Himalaya. Canionul are o adancime de 6.800 de metri.

Capertee Valley - Australia

Cel mai mare canion din Australia se afla in zona New South Wales. Desi nu este atat de adanc, Capertee Valley poate concura oricand la titlul de cel mai vechi canion. In zona au fost descoperite multe comori antice, printre care diamante de la o veche mina abandonata, un explorator reusind performanta de a gasi in 6 zile 77 de pietre pretioase.

Yarlung Tsangpo Grand Canyon - Tibet

De la muntele sacru Kailash pana la raul Brahmaputra, in nordul Indiei, se intinde canionul Yarlung Tsangpo, unul dintre cele mai adanci canioane din lume. Canionul are o adancime maxima de 6.009 de metri si o lungime de 240 de kilometri, iar raul care brazdeaza canionul este denumit de cunoscatori "Everestul raurilor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cele mai mari canioane, #cele mai impresionante canioane, #canioane impresionante poze, #cele mai vechi canioane , #atractii