Cladiri cu o arhitectura speciala (Galerie foto)

Duminica, 04 Martie 2012, ora 11:44
8595 citiri
Cladiri cu o arhitectura speciala (Galerie foto)

O cladire nu e numai o parte din intreg. Uneori, se poate intampla ca intregul oras sa se raporteze, in mintea unora, la un imobil, o constructie. E cazul Parisului, cu al sau Turn Eiffel, chiar daca, bineinteles, orasul e cu mult mai mult decat atat.

Cert este ca unele constructii dau identitate unui loc, unei zone. Odd Stuff Magazine trece in revista cateva astfel de constructii care, prin ineditul lor, atrag turisti an de an si fac multi arhitecti sa-si roada unghiile de invidie.

O astfel de cladire este cea care seamana, voit, cu un cod de bare, construita in St. Petersburg, Rusia, fapt care lamureste imediat si functionalitatea imobilului. Arhitectii nu s-au gandit nicio clipa ca va deveni un obiectiv turistic, insa apetitul oamenilor pentru lucruri neobisnuite si-a spus cuvantul.

Cladirea ou din Mumbai, India, masoara 32.000 de metri patrati. Nu e doar un imobil futurist, prietenos cu mediul si cu sisteme inteligente, o adevarata marca a orasului, ci este si extrem de functional. Baile sale monitorizeaza sanatatea muncitorilor, masurandu-le greutatea si presiunea arteriala. Un medic este alertat deindata daca intervin schimbari majore.

Fara vreo insemnatate anume, fara vreo simbolistica ascunsa, in provincia Anhui, China, s-a ridicat o cladire bizara, care consta intr-un pian si o vioara, cea din urma transparenta. Conform sursei, a fost inaltata pentru a atrage oamenii spre zona aflata in plina dezvoltare. Chiar si asa, probabil ca nu exista reper mai bun in zona pentru cei care isi dau intalnire.

Marea Britanie gazduieste Proiectul Eden, cea mai mare sera din lume, unde cresc plante colectate de pe intreg mapamondul. Intr-una din sere sunt doar plante tropicale, iar in alta doar mediteraneene. Tot aici s-a filmat unul dintre filmele francizei James Bond, Die Another Day, cu Pierce Brosnan.

Se afla la 2 kilometri de orasul St. Blazey si la 5 kilometri de cel mai mai mare oras din Cornwall, St. Austell. Este deschis publicului inca din anul 2000.

Cladirea Robot se afla in cartierul de afaceri din Bangkok si este sediul central al Bangkok United Oveseas Bank. Desginul cladirii finalizate in 1986 reflecta evolutia computerelor folosite in banci. Arhitectura este o replica data celei neoclasice si high-tech postmoderne.

Atlantis, din Dubai, este principalul punct de interes din Palm Jumeirah, insula artificiala care continua sa fascineze prin ingeniozitate. Cand ochii vad minunea, o intreaga lume a luxului se deschide. Desi este o destinatie atat pentru cupluri, cat si pentru familii cu copii, nu multi isi pot permite sa-si vada visul cu ochii: bucatarie de prima clasa, un parc acvatic, habitate marine unice, plaje cu nisip alb, spa-uri cat vezi cu ochii si buticuri cosmopolite.

Turnul care se roteste, aflat tot in Dubai, este in continua miscare in jurul axei sale, schimbandu-si forma si dand celor care se afla in imobil prilejul de a admira privelistea din toate unghiurile. Fiecare etaj se roteste separat, ceea ce face ca si rezistenta imobilului la cutremur sa fie mare.

Banpo din Seul, Coreea de Sud, este cel mai mare pod-fantana din lume, el fiind inclus si in Cartea Recordurilor. Este lung de peste un kilometru si din el tasnesc 190 de tone de apa pe minut. In combinatie cu luminile de diferite culori, se creeaza o adevarata feerie, mai ales ca apa tasneste 43 de metri orizontal inainte de a cadea in raul aflat la 20 de metri mai jos.

O constructie ciudata, numai curbe, se gaseste in Cannes, Franta. Conceputa la inceputul anilor '80, de arhitectul Antti Lovag pentru un industrias, aceasta a fost cumparata, inca neterminata, de designerul Pierre Cardin, dupa ce proprietarul a murit. Intre timp a fost finalizata si este una dintre cele mai ciudate din lume.

Templul Lotus este situat in New Delhi, India, si este lesne de inteles de unde i se trage denumirea. A fost finalizat in 1986 si este cel mai important edificiu de acest tip de pe subcontinentul indian, detinand o sumedenie de premii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#imobile ciudate, #cladiri bizare, #arhitectura extrem, #cladiri futuriste , #atractii