Ziare.com

Credeai ca ai vazut totul? Terra si peisajele ei psihedelice (Galerie foto)

de Anca Serghescu
Duminica, 23 Februarie 2014, ora 13:07

   

Credeai ca ai vazut totul? Terra si peisajele ei psihedelice (Galerie foto)
Exista locuri in lume pe care, daca le vezi doar in poze, ai rezerve in a crede ca nu au fost modificate in Photoshop. Si totusi, cei care au avut norocul sa le vada cu propriii ochi si sa le fotografieze jura ca Terra, pe alocuri, pare nepamanteana.

Peisaje nepamantene de pe Terra (Galerie foto)

Oddee a adunat cateva astfel de exemple, peisaje rupte parca din alte realitati.

In parcul geologic Danxia, din China, exista un astfel de loc, o formatiune muntoasa intr-o combinatie de culori ce duce cu gandul la curcubeu.Straturi de gresie si minerale au capatat aceste culori sub actiunea conditiilor de mediu in decursul a 24 de milioane de ani.O formatiune muntoasa similara exista in British Columbia, aceasta constand intr-un amestec de roci vulcanice si anumite tipuri de minerale. Regiunea face parte din patroniul UNESCO din 2010.

Ai spune ca e vorba despre lava incandescenta si nu despre niste mine abandonate. Si totusi, acesta este "peisajul" de sub Yekaterinburg, in Rusia. Straturile de carnalit - clorura naturala de potasiu si de magneziu - sunt cele care dau coloratura unica. Ai crede ca esti sub lantul de munti din parcul geologic Danxia, din China.

Peisaje ireale de pe Terra (Galerie foto)

O mica portiune din mine inca este folosita, insa mare parte din pasaje sunt inchise, inclusiv marelui public. E nevoie de un permis special pentru a patrunde in acest rai subpamantean, explica fotograful Mihail Mishainik, cel care a avut sansa sa il imortalizeze.Tot in Rusia, in Kamceatka, se afla o alta minunatie a naturii, niste pesteri de gheata. Tunelul lung de aproape un kilometru a fost sapat de un izvor de apa calda ce curgea pe sub gheata, aproape de vulcanul Mutnovsky.Cum gheata s-a topit mult in ultimii ani, acoperisul acestei pesteri e in prezent atat de subtire incat razele soarelui patrund, iluminand feeric structurile inghetate.Pentru orice om de rand ce nu a vazut de sus culturile de lalele din Olanda peisajul e unic. Fasii vibrante de culoare - albastru, rosu, roz, galben - pot fi vazute de peste Lisse.

Pare ca un gigant a trasat cu carioca niste dungi, pe alocuri tremurande. Oamenii cu picioarele pe pamant scot insa profituri frumoase din florile ce ajung in mai toate colturile lumii.Astfel de peisaje pot fi admirate din martie pana in august, insa aprilie e apogeul splendorii. Asa e de 400 de ani in Olanda, tara care exporta doua treimi din florile pe care le obtine. Egal distribuite in lume, lalelele ar ajunge in numar de doua fiecarui om de pe planeta.Peisaje coborate parca din visele sau cosmarurile noastre (Galerie foto)

Frans Lanting, fotograf National Geographic, a reusit sa surprinda Mlastina Moarta din Namibia, Dead Vlei, in momente ce par desenate.Nu, ochii nu-ti joaca feste si nici Photoshopul nu a intervenit. De la distanta, Lacul Hillier din Australia arata ca un balon de guma roz. Privit de aproape, lacul e mai "spalat", apele mai aproape de translucid, dar nuanta roz se pastreaza.Desi in lume mai exista cel putin un loc cu aceleasi caracteristici, Lacul Roz Retba, din Senegal, unde insa culoarea poate fi explicata, in acest caz ea ramane un mister. Se crede ca nuanta neobisnuita este data de salinitatea ridicata si de prezenta algelor si bacteriilor iubitoare de sare.

Peisaje ce par desprinse din alta lume (Galerie foto)

Spre deosebire de alte lacuri roz, care-si schimba culoarea in functie de fluctuatiile de temperatura, Lacul Hillier isi mentine tot anul nuanta. Mai mult, cand apa e imbuteliata, isi mentine caracteristica.

In plus, s-a descoperit ca nu e deloc periculoasa pentru om, deloc putini fiind cei care se imbaiaza in ea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3926 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Natura nu este psihedelica

Autoarea articolului foloseste complet neinspirat termenul de psihedelic in titlul articolului cu toate ca am mai citit undeva despre o arta psihedelica a naturii.Psihedelic se foloseste in situatia crearii de catre oameni,a unei opere de arta,in muzica,in pictura etc.realizate sub influenta unor viziuni sau halucinatii provenite din folosirea drogurilor,si in general a unei constiinte modificate artificial,caracteristice omului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor