Incredibile poduri locuite (Galerie foto)

Duminica, 16 Decembrie 2012, ora 13:42
10042 citiri
Incredibile poduri locuite (Galerie foto)

Podurile au fascinat intotdeauna, fiind reprezentative pentru arhitectura unui loc. Cand, pe langa functia lor de baza, mai vin si cu ceva in plus, devin adevarate puncte de atractie pentru cei care au luat lumea la picior, in cautare de pitoresc.

E cazul podurilor de mai jos, locuite, prezentate de The World Geography, niste bijuterii arhitecturale.

Ponte Vecchio, din Italia, e cel mai vechi pod din Florenta. Se crede ca aici exista un pod inca de pe vremea romanilor. In 1345, acesta s-a prabusit si s-a construit cel ce poate fi vazut in prezent.

Cat despre casele construite pe pod, in acea vreme nu era deloc neobisnuit sa se procedeze astfel in orasele mari din Europa.

Imobilele construite pe pod au fost folosite inca de la inceput ca ateliere, aceasta functie fiind pastrata si in ziua de azi, cand de aici se pot cumpara bijuterii si antichitati.

Kramerbrucke, din Erfurt, Germania este un pod unic in Europa de la nord de Alpi. Construit peste Breitstrom, el este locuit, insa gazduieste si multe ateliere de artizanat si magazine de antichitati.

In total, 32 de case se afla pe podul Kramer. In afara de cele numerotate 15, 20, 24 si 33, toate apartin municipalitatii.

Podul si tot ce se afla pe el este inclus in circuitele turistice si nu trebuie ratat odata ajuns in zona. De altfel, cel mai mare festival care se tine in Erfurt este numit dupa acest pod, Kramerbruckenfest, acesta fiind si locul de desfasurare, precum si partea veche a orasului, in iunie.

Pont de Rohan, din Landerneau, nord-vestul Frantei este construit peste raul Elorn. A fost ridicat in 1336, restaurat in 1510 de un nobil numit Jean II de Rohan, iar la inceputuri pe pod se afla doar o moara si o inchisoare.

In prezent, pe pod se afla case, pe ambele parti, si este reprezentativ pentru Landerneau.

Podul Acoperit din Lovech, Bulgaria, a fost construit peste raul Osam, el conectand partea veche cu cea noua a orasului.

Dupa ce podul initial a fost distrus de o viitura, arhitectului Kolyu Ficheto i s-a incredintat misiunea de a construi un altul, in 1872. Fiecare locuitor din Lovech a contribuit la ridicarea podului, cei saraci folosindu-si bratele, iar cei bogati donand bani pentru a fi platiti muncitorii. Podul din lemn a fost finalizat in 1874.

Podul rezultat avea o lungime de 84 de metri, gazduind 64 de magazine. A ars, insa, intr-un incendiu din august 1925. Un altul, modern, i-a luat locul, in 1931, insa si acesta a fost inlocuit, construindu-se un altul, tot dupa schitele arhitectului Kolyu Ficheto, in 1981 - 1982. In prezent, podul are 106 metri lungime si in interiorul sau se afla 14 magazine.

Pont des Marchands, din Narbonne, sudul Frantei este un pod istoric, servind ca fundatie pentru un sir de case si magazine construite peste canalul Robine.

Daca in prezent are un singur arc, pe vremea romanilor structura avea nu mai putin de sase.

Podul Pulteney, ce traverseaza raul Avon, in Bath, Anglia, a fost finalizat in 1773.

Este opera lui Robert Adam, ale carui desene sunt puse la pastrare in muzeul Sir John Soane. Printre pravaliile de pe pod se numara o florarie, un magazin de harti vechi si un local unde pot fi savurate racoritoare.

Pe un pod mic, din Ambleside, Marea Britanie, a fost construita o casa, in urma cu mai bine de 300 de ani, cel mai probabil o resedinta de vacanta. Aceasta se afla in prezent in patrimoniul national, fiind donata de localnicii ce au cumparat-o la un moment dat.

Este folosita in prezent ca un centru de informare.

O moara construita pe un pod peste Sena, in Vernon, Franta, este simbolul regiunii. Cel mai probabil a fost ridicata in secolul XVI si este in prezent in proprietatea unui cetatean american. Moara a fost renovata in urma cu cativa ani.

Nu numai ca se afla pe multe vederi si in brosuri turistice, insa a fost pictata de mii de ori de artisti, Claude Monet fiind doar unul dintre acestia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#poduri locuite lume imagini, #case construite pe poduri, #poduri vechi lume poze, #cele mai vechi poduri , #atractii
Comentarii
Poza badea_cartan
badea_cartan
rank 5
"pe langa functia lor de baza, mai vin"...