Insula in forma de ciuperca (Galerie foto)

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 14:00
5246 citiri
Insula in forma de ciuperca (Galerie foto)
Foto: Big Picture

In lacul Huron, din SUA, s-a format o mica insula, diferita de orice alta insula din lume. Stanca din care este constituita are forma de ciuperca, sprijinindu-se intr-un singur picior pe roca solida a solului si avand "palaria" respectivei ciuperci acoperita cu pomi.

Pomii formeaza o mica padurice de pini, avand inaltimea de circa sase metri fiecare. Ar fi greu sa creasca pe stanca pomi mai inalti - noteaza Big Picture.

Neobisnuita insula Rock Napi sta amplasata in apropierea portului american Austin (statul Michigan), iar lacul Huron, in care este asezata, face parte din grupul marilor lacuri din nordul Statelor Unite, respectiv sudul Canadei.

Forma ciudata a insulei, asa cum se vede din fotografiile alaturate, se datoreaza eroziunii la care au supus-o apele lacului, mai puternica decat eroziunea partii superioare, datorate ploilor si vantului.

Insula este proprietate particulara si ca atare nu poate fi vizitata, insa numerosi turisti vin in zona, ca se minuneze de prezenta ei, s-o fotografieze din toate unghiurile si sa ramana impresionati pentru faptul ca au vazut o curiozitate unica in lume.

Dar zona este plina de ciudatenii. Turistii ajunsi la fata locului afla cu surprindere ca, in spatiul lacului Huron, se afla insula Manitoulin, cea mai mare insula din lume, situata intr-un lac de apa dulce.

Ciudatenia insa merge mai departe. Pe insula Manitoulin se afla lacul Manitou, care este cel mai mare lac din lume, aflat el insusi pe o insula dintr-un lac.

Vedere generala. Langa insula cu pricina, se afla o alta insulita, mai mica.

O adevarata ciuperca, din masa stancoase, postata in apa lacului.

Insula nu este locuita, dar mai multe specii de pasari isi au habitatul pe palaria ciupercii.

Privita dintr-un anumit unghi, insula pare apoape de tarmul stancos, din care s-a desprins candva.

Posesorii de ambarcatiuni pot face ocolul insulei, pe apa lacului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#insula ciuperca lacul Huron, #insula ciuperca sudul Canadei, #insula forma ciuperca , #atractii