Peisaje coborate parca din visele sau cosmarurile noastre (Galerie foto)

Marti, 12 Februarie 2013, ora 07:36
9015 citiri
Peisaje coborate parca din visele sau cosmarurile noastre (Galerie foto)
Foto: Listverse

De multe ori, cand visam, mintea noastra este complet lipsita de logica. Ni se intampla sa ne trezim si sa ne minunam de peisajele fantasmagorice pe care le-a plasmuit subconstientul nostru.

Ce nu stim e ca, la fel ca si in alte situatii, viata bate filmul, in acest caz visul, existand pe Terra locuri macar la fel de bizare precum cele ce ne apar atunci cand corpul se odihneste.

Un astfel de loc, ciudat, este in Rotterdam, unde arhitectul Piet Blom a conceput in 1984 niste case cubice, Kijk-Cubus, despre care cu greu ai crede ca sunt functionale. Ele sunt locuite sau transformate in birouri, una fiind deschisa marelui public.

Ce nu ti-ai imagina e ca arhitectul le-a gandit ca pe niste copaci, niste arbori ce cu greu amintesc macar de cei din natura, o viziune unica daca e sa o compari cu cea a marii majoritati.

Monster Kabinett, in parte galerie de arta, in parte casa bantuita, garanteaza o experienta terifianta. E ca si cum ai fi adormit privind videoclipuri ale trupei Nine Inch Nails.

Cladirea este inclusa in mai toate tururile dedicate turistilor la Berlin si acestora li se garanteaza emotii profunde, explicabile cand afli ca aici se ascundeau familii de evrei in anii '40. De altfel, camerele au ramas neatinse din acea vreme, relateaza Listverse. Afara, pe aleile intunecoase, te intampina roboti si statui intruchipand insecte gigantice, coborate parca dintr-un cosmar SF.

Coloanele Diavolului, din regiunea Madera, California, trimit cu gandul la orice in afara unor bucati de lava solidificate, perfect simetrice, care uneori cedeaza, rupandu-se.

Fac parte din Devil Postpile National Monument si, la un moment dat, au fost la un pas de a fi distruse, pentru ca in locul lor se dorea constructia unei centrale hidroelectrice.

Mica Finlanda, din Nevada, reprezinta un ansamblu de formatiuni din piatra si nisip, realizate in milioane de ani de apa si vant, ambele din belsug.

Aici, peisajul, desi unul static, pare viu, insufletit. Pe masura ce unghiul din care privesti se schimba, iti apar in fata ochilor creaturi ciudate, chipuri schimonosite, asa cum doar in vis ai putea vedea.

Cascadele de piatra din Mexic par, la prima vedere, caderi de apa inghetate. Destul de ciudat pentru clima calda din sudul Mexicului. In realitate sunt, asa dupa cum arata si numele, stanci ce amintesc doar ca in zona, candva, chiar exista o cascada.

Felul in care stancile arata este rezultatul actiunii apei bogate in minerale. Cascadele de piatra reprezinta principala atractie din Hierve el Agua, in Oaxaca.

Chefchaouen este o destinatie turistica populara in Maroc, gratie apropierii de Tangiers. In Orasul Albastru, asa cum i se mai spune, fiece cladire este vopsita in nuante ale acestei culori, traditia pornind din anii '30, de la un grup de evrei care s-a stabilit in zona.

Nu e un oras mare, toate strazile ducand catre piata centrala, Uta el-Hammam. Din pacate, asezarea mai are un renume care nu-i face cinste: aici se produce cel mai mult cannabis din Maroc.

Iata un peisaj numai bun de inchipuit in timp ce zburam nestingheriti pe taramul viselor. Numai ca un astfel de loc chiar exista, el gasindu-se in Arizona, stat bogat in astfel de bijuterii create de natura.

Dunele de nisip stravechi, strat peste strat, au stat ascunse pana acum cateva milioane de ani, cand au iesit la lumina. Apa, fierul si depozitele de minerale au dat aspectul din prezent, slefuit necontenit.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#locuri ciudate Terra, #peisaje bizare Pamant, #destinatii vacanta atipice, #minuni naturale Terram, #case cubice Rotterdam , #atractii