Peisaje ireale de pe Terra (Galerie foto)

Luni, 18 Martie 2013, ora 23:50
6671 citiri
Peisaje ireale de pe Terra (Galerie foto)

Exista cateva locuri pe Pamant pe care, daca le-ai vedea in imagini, fara vreun comentariu, fara sa stii de unde provin, ai spune ca sunt plasmuriri ale creierului sau peisaje extraterestre.

De la Portile Iadului din Turkmenistan pana la Lacul Crescent din China sau Retba din Senegal, exista cateva locuri in lume de o frumusete rece, enigmatica si extrem de vulnerabila. BBC si-a propus sa ne aminteasca pe ce planeta fantastica traim.

Un astfel de exemplu este Lacul Crescent, din nord-estul Chinei, o oaza in mijlocul desertului Gobi, in provincia Gansu. Odinioara adanc de 5 metri, lacul e in prezent in pericolul de a disparea. Pana in 2006 ajunsese sa nu fie mai adanc de un metru, din acel an guvernul chinez luand masuri pentru a-i prelungi existenta.

Formatiunea numita The Wave (Valul), din Arizona, s-a format in urma eroziunii exercitate de vant. Numai 20 de permise sunt acordate zilnic turistilor pentru a o vedea de aproape, cu propriii ochi. Daca vrei sa te numeri printre ei, vino devreme; loteria incepe la orele 9 dimineata.

Lacul Retba, din Senegal, adanc de numai 3 metri, are o culoare neobisnuita, data de o alga ce il populeaza, Dunaliella salina algae. Mai ales in sezonul uscat, care dureaza din noiembrie pana in februarie, apele sale sunt roz.

Pesterile de gheata din Islanda, scobite chiar in ghetari, deloc putine la numar, sunt fascinante, mai ales atunci cand ploaia spala primul strat al ghetarului, la sfarsitul lui ianuarie sau februarie. Din interior se vede o lumina albastruie, iar daca te-ai afla intr-o astfel de pestera si te-ai trezi brusc, ai avea senzatia ca te afli in apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#peisaje ireale Terram peisaje extyraterestre Pamant, #locuri bizare Pamant imagini, #peisaje neobisnuite Terra poze , #atractii