Platforme de unde privelistea iti taie rasuflarea (Galerie foto)

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 21:31
6465 citiri
Platforme de unde privelistea iti taie rasuflarea (Galerie foto)

Daca suferi de rau de inaltime, cu siguranta locul tau nu este pe unele dintre cele mai inalte si amenintatoare platforme din lume, care ofera privelisti asupra unor canioane adanci, cascade involburate sau pante montane abrupte.

Iata cateva care iti vor da fiori chiar si privindu-le, potrivit Oddee:

Dachstein Sky Walk, din Austria

Aceasta mai este poreclita si "balconul Alpilor", tronand la 2.700 de metri peste nivelul marii. Ofera o priveliste de 360 de grade, turistii care se incumeta sa urce pe ea putand vedea Slovenia in sud si Republica Ceha in nord. Aceasta platforma este semnificativ mai inalta decat cea de la cascada Niagara sau de la cascada Iguazu, din Brazilia.

Observatorul Aurland, din Norvegia

Arhitectii Todd Saunders si Tommie Wilhelmsen au ridicat un observator deasupra fiordului Aurland, din Norvegia. Peretii sunt de sticla, iar privelistea este incredibila.

Marele Canion, Arizona, Statele Unite ale Americii

Aceasta platforma in forma de potcoava sta la aproximativ 1.220 de metri inaltime fata de fundul Marelui Canion. Podeaua este din sticla groasa de 10 centimetri, iar vizitatorii trebuie sa poarte pantofi speciali, care sa nu zgarie, cand fac mica plimbare. Structura poate sa mentina o greutate de 70 de tone.

Platforma suspendata de la cascada Iguazu, Brazilia si Argentina

In timp ce cascada in sine este magnifica, platforma care ii ajuta pe turisti sa fie "in mijlocul actiunii" este ca o bomboana pe tort. Vei fi amutit de sunetul apei si viteza cu care cade aceasta de la 80 de metri.

Turnul din Auckland, Noua Zeelanda

Acesta are 328 de metri inaltime si este cea mai inalta cladire din emisfera sudica. A fost nevoie de 2.000 de tone de fier-beton, 660 de tone de otel profilat si 15.000 de metri cubi de beton pentru a fi construita. Poate sa reziste unui vant de 200 km/ora, cutremurelor de pana la 8 grade pe scara Richter si, in zilele senine, vizibilitatea este de 82 de kilometri. Cel mai inalt punct se numeste Sky Deck, unde ai o panorama de 360 de grade si pasesti pe o podea de sticla.

Puntea Illawarra Fly Tree, din Australia

Aceasta s-a deschis recent, dupa o constructie care a durat 5 luni, este localizata in Knights Hill si le ofera vizitatorilor o panorama de la o inaltime de 25 de metri deasupra padurii, de la coasta Kiama pana in Shellharbour.

Landscape Promontory, Elvetia

Aceasta platforma suspendata este proiectata de Paolo Burgi, parte din proiectul Cardada. Puntea este construita din otel si titan si ofera o priveliste asupra lacului Maggiore.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#platforme peste canioane, #punte cascada, #platforme turistice , #atractii