Cum supravietuiesti unei calatorii in India (Galerie foto)

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 18:23
17431 citiri
Cum supravietuiesti unei calatorii in India (Galerie foto)

Cum vei pune piciorul afara din avion, este imposibil sa nu ramai uimit de senzatia permanenta de aglomerat din India, caci aceasta tara adaposteste 1,17 miliarde de oameni, cam o sesime din intreaga populatie a Globului.

India are si 22 de limbi oficiale, in afara de cele regionale. Din cand in cand exista conflicte etnice, de care este bine sa te feresti, caci ai putea sa cazi la mijloc, potrivit Askmen.

In afara de asta, insa, mai sunt si alte situatii in care este bine sa iti iei masuri de precautie:

Mergi inspre sud

Mergi inspre sud, trecand de Goa, care este una dintre cele mai aglomerate zone, pana in Kanchipuram, care este la cateva ore de Chennai, pe coasta de est, in Tamil Nadu. Acesta este unul dintre cele 7 locuri sacre din India, fiind casa a o mie de temple stravechi, unele grandioase, altele cat un birou minuscul. Este cunoscut si sub numele de Orasul Matasii, aici fabricandu-se mare parte dintre sari-urile traditionale.

Scoate pantofii din picioare

Multe temple, precum Chamundeshwari din Mysore, au o regula stricta in privinta incaltamintei, care trebuie lasata la intrare. Daca vrei ca intr-o zi sa vizitezi numeroase asemenea cladiri, mai bine iti iei niste papuci, ca sa nu stai in continuu sa legi si dezlegi sireturi.

Cum vaci si alte animale sacre sau nu misuna pe langa temple, nu este indicat sa mergi nici in picioarele goale, asa ca inarmeaza-te cu o pereche de slapi, pe care ii vei gasi prin bazarele locale. Daca te temi ca localnicii ar putea proceda ca in Slumdog Millionaire, poti sa-ti porti slapii in rucsac cand intri in templu sau sa platesti pe cineva cu cateva rupii sa ti-i pazeasca.

Relaxeaza-te cu un masaj ayurvedic

Zborul lung si mersul cu autocarul pe drumurile pline de gropi s-ar putea sa iti dea o multime de dureri de spate. Din fericire, tot India vine si cu solutia: masajul ayurvedic, care face parte din medicina veche si ajuta la detensionarea corpului si a sufletului cu ajutorul unui amestec de ierburi, aburi si uleiuri.

In India, insa, barbatii sunt masati de barbati si femeile de femei. Daca ai parte de tratament cu ulei de cocos (parte din el turnat pe cap), ai grija, caci tocmai ai devenit hrana preferata al tantarilor. Lasa uleiul sa se absoarba o ora in piele si apoi fa dus.

Ia o pastila

Nu uita sa iei medicamentele anti-malarie, mai ales daca te indrepti catre zonele rurale sau unde este multa apa ori padure. Totusi, chiar si in zonele urbane tantarii pandesc pofticiosi, asa ca mergi la medic cu cel putin 2 luni inainte sa pleci in India pentru a vedea ce medicamente trebuie sa iei cu tine sau ce vaccin sa faci inainte de a parasi tara.

Daca trebuie sa iei medicamente anti-malarie zilnic, nu o face in vazul lumii, caci oamenii ar putea sa devina suspiciosi si chiar sa cheme politia. In plus, luate pe stomacul gol, ele provoaca greata si chiar voma, asa ca ai mereu cu tine cateva batoane proteice.

Citeste cu atentie ce scrie pe tren inainte de a urca

Cele mai multe dintre indicatiile din tren sunt scrise in engleza, dar mai sunt si unele cuvinte precum "Ladki" sau "Auratein", in hindi sau in urdu, care pot spune ca barbatii nu au voie sa intre intr-un anumit vagon, caci acela este special pentru femei.

De asemenea, nu presupune ca doua trenuri cu aceeasi plecare si destinatie vor petrece acelasi numar de ore pe drum, caci rutele variaza si poate sa fie chiar si 10 ore diferenta.

Invata sa te targuiesti

Sa te targuiesti este ca respiratul in India. Daca un vanzator iti cere 1.200 de rupii pe un obiect, niciodata sa nu ii dai mai mult de 600, dar incepe sa negociezi de la 300. Daca vei da atat cat ti se cere intr-o piata precum faimoasa Crawford Market, vei atrage asupra ta numai priviri pline de mila. Totusi, cu toata parerea de rau, iti vor lua banii.

Aprovizioneaza-te cu hartie igienica

Toaletele publice nu au mai niciodata hartie igienica, chiar si cele pe care scrie "Western Toilet", adica ar trebui sa aiba un standard de igiena mai ridicat.

Asa ca, in cazul nu vrei sa fii pus intr-o situatie jenanta sau sa strigi din toaleta dupa ajutor si sa astepti pana vreun prieten se duce sa cumpere de la magazin, este bine sa ai mereu in rucsac hartie igienica.

Si penele de curent sunt foarte dese in India, asa ca si o mica lanterna isi are locul in rucsac.

Mananca cu mainile, una singura, de fapt

Mancatul cu mana este mai mult decat comun in India, dar niciodata nu cu mana stanga, pentru ca aceasta este folosita atunci cand mergi la toaleta.

Ai grija si cand bagi mancarea in gura, caci degetele nu au ce cauta acolo. Mancarea trebuie impinsa cu degetul mare.

Stii ceva, orice, despre crichet?

Nu ai nicio sansa sa nu te faci de ras daca stai de vorba cu localnicii despre crichet. Incearca sa memorezi macar 3 dintre eroii locali si sa le presari numele in conversatie: Virender Sehwag, Sachin Tendulkar, Sourav Ganguly, Mahendra Singh Dhoni sau Rahul Dravid.

Viziteaza site-ul India Cricket League pentru o documentare si mai amanuntita. Daca vei mentiona Kolkata (Calcutta) ca fiind locul de nastere al rubgy-ului indian, vei fi privit cu ochi buni in orice cerc.

Nu te giugiuli cu iubita pe strada

Daca mergi cu perechea in vizita in India, ia-ti adio pentru o perioada de la plimbarile romantice in care va tineti de mana, va imbratisati si sarutati de fiecare data cand vedeti un peisaj frumos. Daca nu tineti cont de acest lucru, veti avea de infruntat multe priviri piezise ale localnicilor.

In schimb, nu va mirati daca vedeti doi barbati tinandu-se de mana sau sprijinindu-si capul de umarul celuilalt pe o banca din statia de autobuz. Nu, nu este nimic de natura sexuala la mijloc, ci pur si simplu e obiceiul locului.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#India reguli turisti, #India obiceiuri, #calatorie India reguli tren, #India reguli cuplu public, #toalete murdare India, #sfaturi turisti India , #calatorie