Top 10 bucatarii nationale subapreciate

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 12:13
3495 citiri
Top 10 bucatarii nationale subapreciate

Reputatia unei bucatarii nationale poate fi nu tocmai una stralucita din mai multe motive: fie felurile de mancare au fost candva mai putin incantatoare, insa de ceva vreme au fost imbunatatite, fie mancarea este extraordinara, dar tara respectiva nu este foarte cunoscuta de catre turisti sau se afla in umbra altora, fie bucataria tarii este atat de variata incat o parere justa se formeaza greu.

Conform Askmen.com, iata zece state ale caror bucatarii au fost sau inca sunt subapreciate.

1. Portugalia

Desi bucataria Spaniei este deja foarte cunoscuta si cautata de catre turisti, cea a vecinei Portugalia, mai rustica, abia acum incepe sa isi primeasca recunoasterea meritata, desi ar fi trebuit sa se intample de mai mult timp acest lucru, fie si numai pentru contributia pe care a avut-o aceasta tara in arta culinara mondiala.

Spre exemplu, comerciantii portughezi au introdus chili in India si un anumit mod de a praji, numit tempura, in Japonia. In plus, stilul simplu de a prepara fructele de mare, carnea si legumele face ca felurile de mancare portugheze sa fie adesea delicioase.

Recomandare: Acorda - o supa cu legume, ierburi sau fructe de mare.

2. Norvegia

Bucataria acestei tari are o reputatie mai putin buna comparativ cu cele ale celorlalte tari scandinave, cum ar fi Suedia sau Finlanda, insa alimentatia generala bogata in peste, fructe de padure intens aromate si carne slaba este deja mai apreciata, ea fiind atat gustoasa, cat si sanatoasa.

Recomandare: Gravlax - somon preparat cu sare, zahar si plante aromatice, cum ar fi mararul.

3. Marea Britanie

Bucataria acestei tari, candva una dintre cele mai ridiculizate ale lumii, are o faima din ce in ce mai buna, in special datorita faptului ca putine tari au ingrediente atat de variate si de bune cum are Marea Britanie. De asemenea, bucatarii de aici au inceput sa fie renumiti pentru maiestria lor.

Recomandare: Toffee pudding - o budinca inventata in 1960, care acum se gaseste pe multe meniuri din lume.

4. Germania

O generatie tanara de bucatari germani, care au fost instruiti si in multe calatorii prin lume, a transformat reputatia bucatariei germane, acestia realizand versiuni mai usoare ale felurilor de mancare clasice.

Recomandare: Spanferkel - purcel de lapte preparat la rotisor, servit in Bavaria.

5. Belgia

Bucataria acestei tari este adesea neluata in seama din pricina celei din Franta, mai cunoscuta, insa cu siguranta merita incercata.

In afara de faptul ca Belgia produce numeroase tipuri de bere de calitate si este cunoscuta pentru preparatul mosselen-friet (midii si cartofi prajiti), orasele acestei tari au multe restaurante bune, care au renumele de a servi mancare de o calitate franceza in portii nemtesti.

Recomandare: Waterzooi - o tocana cu pui si orez.

6. Filipine

Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din Filipine este adobo, o tocana cu carne de porc gatita in otet si sos de soia, insa bucataria filipineza inseamna mult mai mult. Este extrem de variata si bogata in preparate facute din fructe de mare, carne de porc si legume proaspete din belsug. Si putini oameni sunt atat de pasionati de bucataria lor cum sunt filipinezii.

Recomandare: Kare-kare - o tocana din coada de bou si legume, servita cu un sos cu alune.

7. Ungaria

Bucataria acestei tari vecine cu noi este cunoscuta indeosebi datorita gulasului, insa exista multe alte feluri de mancare subapreciate sau necunoscute, ungurii fiind pasionati de peste, prajituri si clatite, adesea imbogatite cu diverse mirodenii.

Recomandare: Meggyleves - supa cu cirese, dreasa cu smantana si servita rece inainte de felul principal, in special in timpul verii.

8. Coreea de Sud

Seulul devine rapid unul dintre cele mai bune orase din lume in ceea ce priveste arta culinara, indeosebi datorita combinatiilor inedite de ingrediente, si merita cu siguranta vizitat.

Recomandare: Mae-un tang - o tocana picanta facuta din peste, fructe de mare si ciuperci coreene.

9. Malaiezia

Dupa ani de zile in care bucataria Malaieziei a fost in umbra statului vecin Singapore, aceasta incepe sa-si primeasca aprecierea cuvenita, datorata mai ales varietatii felurilor de mancare si combinatiilor unice de arome.

Recomandare: Asam - o supa din legume si peste, cu tamarind.

10. Statele Unite ale Americii

Mult timp, bucataria acestora a fost oarecum desconsiderata, din cauza numarului mare de imigranti si a influentelor pe care acestia le-au adus in arta culinara. Insa, in ultimii ani, California si alte state si-au definit un stil propriu, delicios.

Recomandare: Puiul prajit de la Zuni Cafe din San Francisco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#feluri mancare exotica, #bucatarii nationale, #bucatarie internationale , #calatorie