Cat ne costa vacanta de sarbatori?

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 12:56
2741 citiri
Cat ne costa vacanta de sarbatori?

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi. Cei care vor sa isi petreaca vacanta de Craciun si Revelion in alta parte decat acasa ar fi bine sa se grabeasca si sa isi faca rezervari.

De Craciun, cei mai multi turisti romani se orienteaza catre pensiunile rurale, iar pentru Anul Nou, catre statiunile montane unde se cazeaza la hoteluri si vile.

In acest an, preturile pachetelor turistice de Revelion pentru destinatiile interne sunt la acelasi nivel, sau chiar mai scumpe fata de cele ale celor mai multe destinatii europene.

Astfel, un sejur la Poiana Brasov poate ajunge sa coste chiar si 850 de euro, in conditiile in care la Praga se poate merge cu 500 euro.

Daca un sejur de Revelion la Sinaia, Covasna sau Predeal costa in jur de 700 de euro, pentru aceeasi suma romanii pot opta pentru pachete turistice cu destinatii externe, precum Barcelona, Paris sau Londra.

De asemenea, cei care doresc sa-si petreaca Anul Nou la Praga, Roma sau Viena, pot opta pentru aceste destinatii la un tarif de 500 euro.

Pentru romanii care prefera iernile blande, agentiile vand pachete turistice pentru Atena sau Istanbul cu preturi ce pleaca de la 400 de euro, pentru sapte zile, la hoteluri de patru stele.

Cele mai ieftine sejururi se pot cumpara pentru litoralul bulgaresc, cu 200 de euro, turistii putand beneficia de cazare in regim all inclusive la hoteluri de patru stele.

In ciuda preturilor mai ridicate, sunt cautate si destinatiile exotice. In functie de destinatie, un astfel de pachet costa de la 1.900 euro, un sejur in Dubai, pana la 3.500 euro, in Mauritius sau Maldive.

Agentiile de turism se asteapta ca cea mai solicitata destinatie externa din acesta iarna pentru petreceerea Revelionului sa fie Austria.

In ceea ce priveste Craciunul, romanii sunt cel mai tentati sa aleaga pentru petrecerea acestei sarbatori pensiunile agroturistice de pe Valea Prahovei. Asta pentru ca, in aceasta zona turistii se pot bucura din plin de obiceiurile si traditiile romanesti specifice sarbatorilor de iarna.

Cei care vor sa isi petreaca sarbatoarea Craciunului in Azuga trebuie sa plateasca in jur de 150 de euro de persoana pentru 4 nopti, mic dejun si masa festiva, la o pensiune de 3 stele. La Sibiu insa, pachetele de Craciun pentru 2-3 nopti la un hotel tot de 3 stele costa cel putin 169 euro si includ mic dejun, o masa festiva si cina.

Un "Craciun de 5 stele" la un hotel din Poiana Brasov sare de 350 de euro de persoana, pachetul incluzand cina "bufet suedez" cu program de colinde, pranz traditional de Craciun si cina festiva romaneasca cu foc de tabara.

La Predeal, 3 nopti de cazare, cu masa de Craciun inclusa, costa cel putin 180 de euro de persoana, iar la Sinaia, la pensiunile de trei stele, doar cazarea te costa 200 de euro, si poate ajunge chiar si la 300.

Mai putin platesc cei care vor sa mearga la Busteni in perioada 23-27 decembrie, unde cazarea si masa de Craciun la pensiunile de 3 stele costa in jur de 100-120 de euro.

Cei care vor insa sa isi petreaca vacanta de Craciun in strainatate pot alege Disneyland Paris, destinatie apreciata mai ales de copii. In perioada Craciunului, pretul unui sejur de 4 zile la Disneyland porneste de la 600 euro si poate ajunge pana la 1.500 euro, in functie de clasificarea hotelului, proximitatea fata de parcul de distractii si serviciile incluse.

O alta oferta atragatoare pentru copii, si nu numai, este Satul lui Mos Craciun din Laponia. Aici, turistii se pot intalni cu Mos Craciun, pot vizita Fabrica de Surprize a renului Rudolf, pot vizita pestera lui Mos Craciun si Parcul de distractii. Un astfel de sejur este insa destul de costisitor: cel putin 1.500 euro/ persoana/5 zile.

In ceea ce priveste ofertele in statiunile montane de sky din Austria, Elvetia, Franta, Italia si Germania, preturile sunt ceva mai accesibile de la 500 la 2.000 euro, in functie de serviciile alese de fiecare turist in parte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#vacanta, #sarbatori, #craciun, #Revelion , #camping europa