Cele mai scumpe 10 locuri de parcare din lume

Joi, 20 Noiembrie 2008, ora 15:19
2063 citiri
Cele mai scumpe 10 locuri de parcare din lume

Bucurestiul le pare unora un loc scump unde sa iti parchezi masina - sau sa-ti cumperi un loc de parcare. In lume insa exista locuri cu mult mai costisitoare - iar Bucurestiul nici macar nu se califica in primele zece.

Publicatia britanica The Times a intocmit un clasament al celor mai scumpe locuri de parcare din lume.

1. Londra, City, media lunara: 749,79 lire sterline

Cel mai scump loc de parcare din Londra este parkingul Pavilion Road din Knightsbridge, unde sase ore de stationare costa 43,20 de lire sterline.

2. Londra, West End, media lunara: 729,71 lire sterline

Daca esti suficient de norocos sa gasesti un loc de parcare in Soho, Oxford Street sau aproape de Leicester Square, vei regreta repede.Parkingul din Trafalgar Square incaseaza 6 lire sterline pe ora.

3. Sydney, media lunara: 497,80 lire sterline

Rulotele de la Bondi Beach nu mai sunt pentru cei care duc o existenta boema, fara griji. Este cea mai scumpa parcare litorala din Australia, si costa cam 15 lire sterline pentru cateva ore.

4. Hong Kong, media lunara: 477,17 lire sterline

Anul trecut, un apartament tip penthouse in centrul Hong Kongului s-a vandut pentru 15 milioane de lire sterline, iar valoarea locurilor de parcare incluse in pret a fost de 100.000 de lire sterline fiecare.

5. Brisbane, media lunara: 380,23 lire sterline

In pofida unei campanii de promovare a transportului public in acest oras, cei mai multi locuitori continua sa se deplaseze cu masinile personale, iar parcarile sunt "piperate".

6. New York, media lunara: 375,97 lire sterline

Americanii au reputatia ca sunt devotati masinilor lor, insa preturile din Manhattan sunt suficientd e mari pentru a te face sa treci la bicileta - un loc de parcare poate costa si 167.000 de lire sterline si sunt privite tot mai mult ca o investitie, chiar daca nu ai masina.

7. Tokyo, media lunara: 354,80 lire sterline

Gasirea unui loc de parcare in Tokyo este atat de dificila, incat japonezii au dat o lege prin care trebuie sa dovedesti ca ai un loc de parcare inainte de a cumpara o masina mai mare de 3,4 metri in lungime.

8. Perth, media lunara: 331,99 lire sterline

In acest oras autoritatile au delimitat o zona in care transportul public este gratuit, dupa ce au descoperit ca 80% din deplasarile din oras se faceau cu masina personala.

9. Stockholm, media lunara: 327,12 lire sterline

Nimic nu este ieftin in capitala Suediei si locurile de parcare nu fac exceptie. Ca si in Londra, soferii care trec prin centrul Stockholm-ului platesc o taxa, iar guvernul a creat un sistem de transport public foarte bine pus la punct.

10. Dublin, media lunara: 326,44 lire sterline

Locurile de parcare intr-un nou complex de locuinte poate adauga zeci de mii de lire sterline la pretul unei case.

Maria Ionescu

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#parcare scumpa, #top, #destinatii vacanta , #camping europa