Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Descopera cu Ziare.com: Ibiza din Indonezia

Autor: Ana Ilie
Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 17:59
2480 citiri
Descopera cu Ziare.com: Ibiza din Indonezia

Cei care si-au propus sa viziteze statiunea Ibiza in anul care vine insa sunt descurajati de preturile mari practicate in ultimul timp pe insula, trebuie sa afle ca exista si o varianta mai accesibila.

Cei care-si doresc sa regaseasca stilul boem, scena muzicala vibranta si atmosfera cosmopolita din Ibiza, la jumatate sau chiar mai putin din pret, se pot indrepta spre insula indoneziana Trawangan.

Micuta insula tropicala Gili Trawangan este cea mai in voga acum, exact cum era Ibiza in urma cu cativa ani.

Nu e de mirare ca publicatia The Guardian a numit-o Ibiza din Indonezia.

Gili Trawangan este locul in care sa mergi sa fii vazut, sa te invarti printre celebritati si sa te relaxezi intr-un decor de o frumusete rara, totul la un pret accesibil inca.

Bine, nu te astepta ca Gili Trawangan sa fie foarte diferita de alte insule indoneziene: vei intalni aici aceleasi plaje nesfarsite cu nisip stralucitor si ape de turcoaz.

Insulita, care are o dimensiune mica spre foarte mica, are insa o atmosfera magica.

Nu te astepta la o statiune stilata, rafinata si in care totul este pus la punct.

Este destul de autentica in prezentare, nepretentioasa si fara subtilitati.

Pe principala strada comerciala de pe insula poti gasi ciuperci magice, vandute alaturi de sarong-uri si bijuterii facute de mana.

Tot acolo vei gasi si cateva chioscuri la care se vinde mancare indoneziana traditionala, dar si baruri stilate, cu liste interminabile de cocktail-uri.

Viata de noapte este de vis. Baruri din cele mai moderne, cluburi in care incep sa vina DJ-i din ce in ce mai cunsocuti, care mixeaza piese electronice pe malul marii.

La Trawangan ajungi intr-o ora din Bali si gasesti aici paradisul pe pamant: nu este trafic.

Nu exista masini, autobuze, motociclete. Toata lumea se deplaseaza pe jos sau cu bicicleta, ceea ce face ca insula sa fie o mica oaza de liniste si relaxare in timpul zilei.

In timpul zilei, majoritatea turistilor fie fac plaja, fie practica sporturi acvatice in apele de cristal.

Mancarea este delicioasa - fructe de mare, peste, orez, toate proaspete si ieftine.

Cum localnicii sunt de religie msulmana, trebuiesc insa respectate cateva reguli.

Este in regula purtarea unui costum din doua piese pe plaja, insa plaja topless este interzisa. Daca plecati de pe plaja intr-o plimbare, aruncati un sarong peste costumul de baie.

Alcoolul este disponibil pentru turisti, insa petrecerile pe insula sunt suspendate in luna de Ramadan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#descopera Ziare com, #Ibiza Indonezia, #vacanta Trawangan, #destinatii vacanta , #camping europa