Destinatii solicitate de Paste: Maramures si Bucovina

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 15:52
2216 citiri
Destinatii solicitate de Paste: Maramures si Bucovina

Pensiunile rurale si tari precum Grecia si Bulgaria sunt principalele destinatii turistice solicitate de romani pentru petrecerea Pastelui, ofertele operatorilor de turism pornind de la 50 de euro minisejurul pentru intern, si 70 de euro pentru cel extern.

Cele mai cautate destinatii pentru petrecerea Pastelui vor fi anul acesta locatiile care promoveaza turismul religios.

"In acesta perioada se primesc solicitari pentru pensiunile rurale din Maramures si Bucovina. In ce priveste turismul extern, Bulgaria si insulele din Grecia vor fi in topul preferintelor turistilor straini", a declarat pentru NewsIn consultantul patronatului de profil, Traian Badulescu.

In ce priveste tarifele pachetelor pentru Paste, acestea pornesc de la 50 de euro pentru destinatiile interne, iar cele mai ieftine preturi pentru destinatiile externe sunt cuprinse intre 70 si 100 de euro pentru Grecia, de exemplu.

Preturile accesibile de anul acesta se datoreaza, spun operatorii de turism, si unui fenomen nou aparut pe piata de profil.

"Hotelierii au inceput sa ne faca oferte de inscriei timpurii si pentru perioada Pastelui, nu numai pentru sezonul de iarna. De pilda, pentru un minisejur pentru Paste in Antalya contractat pana la data de 20 februarie, cumparatorul beneficiaza de o reducere de pret de 15%", a precizat managerul agentiei Promt Service Travel, Adriana Goicea.

Nici destinatiile mai scumpe nu sunt ocolite de turistii romani. Unele pachete turistice mai putin accesibile fiind deja epuizate. "De exemplu, croazierele de pe Mediterana si Atlantic pentru perioada Pastelui au fost deja epuizate", a adaugat Goicea.

Pentru perioada Sarbatorilor pascale de anul acesta, reprezentantul ANAT estimeaza o usoara crestere a numarului solicitarilor, insa "incasarile vor fi mai mici". Explicatia acestei tendinte consta, in opinia directorului J'info Tours, in sejururile mai scurte spre deosebire de anii trecuti.

"Sunt preferate sejururi de Paste mai scurte fata de anii precedenti, criza economica reducand bugetele destinate vacantelor", a mentionat Cristina Irimia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Doi polițiști au vrut "să ajute" un al treilea. După patru ani, toți sunt judecați pentru fals intelectual și material
Doi polițiști au vrut "să ajute" un al treilea. După patru ani, toți sunt judecați pentru fals intelectual și material
Trei poliţişti rutieri din Maramureş au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de fals intelectual şi fals material după ce, în urmă cu aproape patru ani, doi dintre ei l-au prins...
#vacanta Paste, #Bucovina, #maramures, #Grecia, #destinatie turistica , #camping europa