Mic ghid pentru o vacanta romantica

Marti, 02 Septembrie 2008, ora 09:35
2906 citiri
Mic ghid pentru o vacanta romantica

Problema cu o escapada romantica este ca e nevoie de doua persoane. Probabil va place mancarea fina si peisajele pitoresti ale oraselor, iar partenerul vostru ravneste la flori sau plimbari pe malul marii.

Un compromis il reprezinta o "excursie" pana la Vancouver si Victoria, doua orase situate la un zbor de cioara unul de celalalt, cum ar spune locuitorii din zona.

Vancouver este cel de-al treilea mare oras al Canadei, o adevarata Mecca pentru gurmanzi, dar si pentru pasionatii de moda, in timp ce Victoria este o fosta colonie britanica bine prezervata, unde gradinile si aleile pietruite te intampina la tot pasul.

Nici insulele Bahamas nu sunt de ocolit de catre cei care cauta un loc romantic pentru petrecerea vacantei, cu precadere insulele Exuma si Eleuthera.

Pentru a ajunge in Exuma, un lant format din 365 de insule, marea majoritate nelocuite, puteti lua un charter din capitala George Town. Daca insa preferati un loc mai luxos, incercati Eleuthera, unde puteti inchiria un bungalou, iar amatorii de plimbari lungi pe plaja vor avea ce savura.

Cu toate ca definirea unei destinatii romantice este destul de deficila, Barcelona, capitala Cataloniei, ar putea fi una. La Rambla, centrul pietonal al orasului spaniol, este inundat in mod constant de perechi tinandu-se de maini.

Aici, unul dintre hotelurile luxoase - Hotel Montecarlo - isi intampina clientii cu toate camerele dotate cu cazi cu hidromasaj, suficient de incapatoare pentru doua persoane, dupa cum ne asigura unul dintre clientii multumiti ai acestuia. Si, pe langa orasul vechi cu strazi medievale inguste, biserici vechi, mai puteti alege si cele doua plaje principale ale Barcelonei unde surferii si alti pasionati de sporturi nautice pot fi intalniti chiar si in luna octombrie.

Desigur, dintr-un top al destinatiilor romantice nu ar putea lipsi Venetia. Centrul istoric este format din 6 districte: Cannaregio, Dorsoduro, Castello, Santa Croce, San Polo and San Marco. Pe langa renumitele canale, Venetia are o multitudine de muzee, galerii de arta, dar atractia o constituie o vizita in Piata San Marco, incluzand si Basilica si Museo Correr, o croaziera pe Grand Canal, dar si o vizita la Palazzo Ducale.

Galeria Academiei, cu expozitia extinsa de pictori venetieni si Podul Rialto sunt alte puncte ce nu trebuie ocolite de nici un vizitator al Venetiei. Celebrul Carnaval venetian, festivalul international de film care are loc anual aici, versiunea italiana a Cannes-ului sunt doar doua dintre evenimentele care nu ar trebui ratate la Venetia.

Vlad Voiculescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Semnele clare care arată chiar din timpul nunții că o căsătorie nu va dura. Unul dintre ele implică tortul
Sezonul nunților se apropie. Dacă participi la astfel de evenimente în acest an, există câteva semne la care să fii atent pentru a determina dacă mariajul va dura, conform consilierului în...
#vacanta, #Romantica, #cuplu , #camping europa