O partida de vanatoare in Romania costa cat o vacanta in Thailanda

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 16:00
4638 citiri
O partida de vanatoare in Romania costa cat o vacanta in Thailanda

Costul mediu al unui pachet turistic de vanatoare de trei nopti in Romania echivaleaza cu tarifele practicate de operatori pentru un sejur de sapte nopti intr-o destinatie exotica, cum ar fi Thailanda, respectiv 1.000 de euro.

Daca amatorii de vanatoare doresc sa practice acest sport in mod organizat prin intermediul unei agentii de turism, ei vor scoate din buzunar, pentru un pachet de trei nopti , intre 750 si 1.400 de euro.

Dat fiind ca turismul cinegetic este practicat in tara noastra aproape exclusiv de straini, turoperatorii au adaptat pachete specifice. Astfel, se asigura asistenta pe toata periaoada in care se desfasoara vanatoarea, interpret, asistenta legala, cazare in camera single, transport in aria de vanatoare si organizarea vanatorii propriu-zise.

Acest pachet poate costa de la 715 euro pentru trei zile de vanatoare de porumbei salbatici sau potarnichi pana la 1.400 de euro pentru o partida pentru un pachet destinat vanatorii de gaste salbatice.

Trebuie mentionat ca valoarea piesei impuscate nu intra in costul pachetului. In acest fel, vanatorul trebuie sa achite valoarea trofeului impuscat, care in functie de punctajul CIC (punctaj international ce clasifica valoarea trofeului, n.r.), poate varia de la 45 de euro, pentru un iepure, pana la 8.800 de euro pentru un cerb comun.

Gazduirea vanatorilor se face de regula in cabanele de vanatoare ale fondului cinegetic in care se desfasoara vanatoarea.

In Romania se gaseste cea mai mare suprafata de padure din Europa, care gazduieste in momentul de fata circa 30.000 de specii de animale. Fondurile de vanatoare au o marime minima de 5.000 hectare la campie, 7.000 hectare la deal si 10.000 hectare la munte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
5 aspecte de care să ții cont atunci când alegi vacanța
Vacanța este o perioadă excelentă în care te poți relaxa și îți poți reîncărca bateriile. Explorarea unor destinații noi, petrecerea timpului cu cei dragi și concentrarea pe relaxare...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#vanatoare, #cost, #vacanta, #Thailanda , #camping europa