Sfaturi de vacanta pentru parintii stresati

Joi, 21 Mai 2009, ora 08:48
1346 citiri
Sfaturi de vacanta pentru parintii stresati
Foto: Shine.yahoo.com

Criza economica mondiala, concedierile masive, situatia scolara finala a copiiilor, scaderea salariului. Acestea sunt doar cateva dintre grijile cu care multi parinti stresati pleaca in concediul de relaxare.

Cateva ponturi pentru familiile care nu isi pot gasi linistea nici macar in vacanta sunt oferite de Shine. Planul de relaxare incepe inca din momentul in care alegi destinatia.

Pentru ca in aceasta vacanta tu nu vei face decat sa te bucuri de zilele libere, cauta o destinatie unde toate serviciile de igiena si intretinere sunt incluse.

Nu incarca masina de pateuri, mezeluri, oua fierte, pulpe la ceaun, rosii, branza si ceapa. Pentru ca la destinatie vei gasi o masa calda, cumpara ceva de la autoservire pentru copii, sa poata manca pe drum.

Poate ca partenerei i se va parea o misiune imposibila, dar evita sa ai multe bagaje. Intotdeauna, la intoarcerea din concediu ai cu mult mai mult bagaj decat ti-ai calculat la inceput.

Nu uita sa iei caruciorul copilului, pentru a nu fi nevoit sa urcati pe munte cu cel mic in brate. Intotdeauna sa ai la tine o trusa de urgenta, in caz ca veti innopta intr-un loc nedorit.

Astfel, aseaza deoparte o trusa in care sa ai mancare, bautura si imbracaminte pentru 24 de ore. Un om calm este si prevazator si trebuie sa te asiguri din timp ca nimic nu iti va strica vacanta.

Evita sa te cazezi intr-o camera cu doua paturi, chiar daca familia ta numara trei membri. Un apartament este cea mai buna solutie pentru familie, pentru ca cel mic va trebui sa doarma separat de parintii care isi consuma altfel energia.

Nu uita sa iei cu tine un cutit, un ac si o ata, nasturi, o foarfeca si lipici. Ele te scapa din orice situatie mai putin confortabila care ar putea aparea. Gratarul, mica lada frigorifica si jucariile celor mici vor fi ingredientele perfecte pentru o dupa-amiaza la padure.

Vacanta este mica perioada din an in care suntem liberi sa facem orice, sa ne relaxam, sa scapam de toata energia negativa acumulata si sa ne reintoarcem optimisti si cu zambetul pe buze. Putem sa repetam de mai multe ori acest lucru daca avem dubii in ceea ce priveste vacanta care se apropie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#vacanta pont, #vacanta copii relaxare, #stres vacanta , #camping europa