Ziare.com

Tabere cu orientare turistica si pilotare de avioane teleghidate

Marti, 02 Iunie 2009, ora 10:56

   

Tabere cu orientare turistica si pilotare de avioane teleghidate
Oferta de tabere pentru copiii cu rezultate scolare foarte bune este extrem de generoasa in aceasta vara, Ministerul Tineretului si Sportului punandu-le la dispozitie o mie de locuri gratuite in 12 tabere pe diverse teme, de la centrele de cercetasi la cele dedicate artelor populare, limbilor straine sau aventurilor montane.

Astfel, cei care pot dovedi ca au participat la olimpiade sau au inregistrat rezultate deosebite pe parcursul anului scolar pot petrece gratuit o saptamana bogata in activitati si distractie, scrie Gandul.

Tabara "Freinet" din judetul Arad ofera elevilor cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani care stapanesc limba franceza cursuri de patrula ecologica si diverse ateliere de creatie.

Tabara "Dragaica" le ofera celor interesati posibilitatea sa invete obiceiurile populare teleormanene , sa particeipe la spectacole folclorice sau sa faca plaja la Dunare.

Elevii pasionati de sporturile aerului sunt asteptati sa participe la Tabara de Aero-Rachetomodele Saliste II. In perioada 27 iulie-2 august, centrul va dispune de o suta de locuri organizate pe echipaje a cate cinci elevi si un cadru didactic insotitor. Pe langa concursurile de aparate radioghidate, elevii vor beneficia si de excursii la Sibiu si Marginimea Sibiului.

In schimb, tabara de cercetasi de la Busteni ii asteapta pe scolarii inzestrati cu spirit de aventura si cu aptitudini pentru turismul montan.

Sejurul, ce va fi organizat in intervalul 25 iunie-1 iulie, este dedicat scolarilor cu varste intre 14 si 18 ani, care trebuie sa fie apti din punct de vedere medical, intrucat drumetiile si concursurile de orientare turistica fara harta si busola presupun efort fizic.

Tabere cu plata, pentru elevii mai putin silitori

Elevii care nu s-au prea straduit sa invete pot beneficia, de asemenea, de loc intr-unul din cele 59 de centre de agrement din cadrul taberelor nationale, cu conditia sa plateasca.

Pretul unei zile petrecute in taberele nationale este cuprins intre 15 lei la tabara argeseana "Casoaia" si 78 de lei in "Valea Budului" din judetul Bacau.

Seriile de cazare vor incepe in 13 iunie iar inscrierile se vor face la directiile judetene pentru tineret, respectiv directia pentru tineret a municipiului Bucuresti.

In total, in aceasta vara, MTS dispune de 68.400 de locuri in taberele nationale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1244 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor